Ege Postası
Geri

Dervişoğlu: Partiyi değil, tarihi değiştireceğim

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara’da gövde gösterisi yaptı. Partiyi değil, tarihi değiştirmek için aday olduğunu söyleyen Dervişoğlu ülkenin bölünmeye sürüklendiğini savundu.
Dervişoğlu: Partiyi değil, tarihi değiştireceğim
Haberler / Politika
7 Ekim 2012 Pazar 01:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI-HABER SERVİSİ-Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde birliğe çağrı toplantısı düzenleyen Dervişoğlu ‘Ülkücülerin Adayı’ olarak gösteriliyor. “Harekete Doğru Dervişoğlu” ve “Durma İlerle Bozkurtlar Seninle” sloganlarıyla karşılanan Dervişoğlu, salondaki vatandaş ve partilileri selamladıktan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. “Kader arkadaşlarım, yiğit ülküdaşlarım ve dava arkadaşlarım” şeklinde selamlayarak sözlerine başlayan Dervişoğlu, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirterek, “Bin yıllık dostluğumuz tehdit altında. Türkiye bölünmeye alıştırılmış duruma getirildi” dedi.

"ÜLKE BÖLÜNMEYE SÜRÜKLENİYOR"

 İzmir’den ilçe başkanları ve Manisa İl Başkanında aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişiye seslenen Dervişoğlu, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade ederek, ekonomide, sosyal hayatta ciddi problemler bulunduğunu, toplumun geleceğe dair umudunu yitirdiğini öne sürdü. Hükümeti ve ''açılım'' projesini eleştiren Dervişoğlu, ülkenin bölünmeye sürüklendiğini söyledi.

TUTUKLU VEKİLLERE DESTEK

CHP’nin Tutuklu Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı ve partisinin milletvekili Engin Alan’ı unutmayan Dervişoğlu, hükümete sert mesajlar göndererek vekillere destek verdi. Gelinen noktada Milliyetçi Hareket'in üstlenmesi gereken rol ve sorumluluğun daha da arttığını ifade eden Dervişoğlu, ''Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devletin, Türk büyük bir milletin adıdır. Bunu dünyaya haykırmak için genel başkanlığa aday oldum'' dedi.

MHP'de bazı yapısal değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu savunan Dervişoğlu, ''MHP'ye dışarıdan bakınca iktidar talebi olan bir parti gibi görünmüyor. MHP'nin iktidarı talep eden bir kadrosu, iktidarı talep eden bir teşkilatı olduğunu düşünüyorum. MHP'yi yüzde 10-15 bandında tutmak, iktidar yapmaktan daha zor'' diye konuştu.

HEDEFİNDEKİ MHP'Yİ ANLATTI

Dervişoğlu, 1999 seçimlerinden önce MHP'nin yürüttüğü siyaseti eleştirerek, MHP'yi, kararların bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştığı bir parti olmaktan çıkarıp, ortak aklın hakim olduğu bir parti haline getirmek istediklerini belirtti.

''Tartıştığımız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin saygınlığı değil partinin başarısızlığıdır'' diyen Dervişoğlu, seçim sonuçlarının, ''iktidar olduk mu'' diye değil, ''barajı geçtik mi'' diye takip edilmesinin ülkücü harekete yakışmadığını söyledi.

Partinin kongre öncesinde ''Genel Merkezciler'', ''Koray Aydıncılar'' diye ayrıştığını ifade eden Dervişoğlu, ''Ben bir tek Müsavatçı istemiyorum, yola ülkücülerle devam edeceğim'' dedi.

Adaylığını parti genel merkezinde açıklaması dolayısıyla Koray Aydın'ı zayıflatmak için Devlet Bahçeli'nin isteğiyle aday olduğu iddialarını yalanlayan Dervişoğlu, yıllardır hizmet veren bir üyesi olarak partide bu açıklamayı yapmaya hakkı olduğunu, Bahçeli'nin de bu hakkı teslim ederek, kendisine izin verdiğini anlattı. MHP’nin ve Türk milletinin sahipsiz olmadığını vurgulayan Dervişoğlu, Türkiye’yi terör sorunundan da kurtaracağını savunarak, “Türkiye’yi terör ve bölünme belasından kurtarmak için geliyoruz” diye konuştu.

"BİZ ÜLKÜCÜLER OLARAK GELİYORUZ"

“Şah olmamız icap eden bu coğrafyada piyon edilmiş ülkemizi tekrar şahlandırmak için Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığımı koyuyorum” diyen Dervişoğlu, “Ses çıkarmak için yumruk kaldırmak için aday oluyorum” ifadesini kullandı. MHP’nin içindeki küskünlüklerin de yapılan kongrelerden kaynaklandığını dile getiren Dervişoğlu, “MHP, Koray Aydıncılar ve genel merkezciler olarak ikiye ayrılmış durumda. Biz ülkücüler olarak geliyoruz” şeklinde konuştu.

 Anadolu Gösteri Merkezi Salonu'nu dolduran dinleyicileri heyecanlandıran bir konuşma yapan Müsavat Dervişoğlu hitabet gücüyle salondaki kalabalığı coşturdukça coşturdu. Konuşması tez tez alkışlarla kesilen Müsavat Dervişoğlu konuşmasında Devlet Bahçeli, Koray Aydın ve diğer genel başkan adaylarından hiç birinin aleyhinde konuşmayarak takdir topladı.

Aday olmak için doğru kongrenin bu olmadığını söylüyorlar. 2013'te belediye seçimleri , 2014'te cumhurbaşkanlığı seçimi var, 2015'te genel seçim. Çankaya Yokuşunda Bozkurtlar sözü doğru çıkabilir. Bu kongre değilse hangisi'"

"Devlet Bey'e kazandırmak için aday olduğumu söylüyorlar.

Koray Bey'e kazandırmamak için aday olduğumu söylüyorlar.

Eh, bunları yapabilen biri kendine bir şeyler yapabilir, değil mi'"
"O DAĞDA BOZKURT OLDUĞUNU BİLMİYORLAR"

‎"Türkiye'nin Türklere yönettirilmeyecek kadar önemli olduğunu söylüyorlardı. Acaba birileri de MHP'nin Ülkücülere yönettirilmeyecek kadar önemli olduğunu mu düşünüyor'"

"Diyorlar ki ülke zor durumda sen niye aday oluyorsun! Ülke bu kadar kötü durumda olmasaydı, Vallahi aday olmazdım!"

Dervişoğlu'nun Salonu etkileyen sözlerinden biride şuydu "Dağa bir serçe konuyor. Dağdan bir serçe kalksa serçeye ne olur, dağa ne olur." diyorlar! O dağdakilerin Bozkurtlar olduğunu bilmiyorlar!

‎"1000 yıllık hısımlığı, kardeşliği zedelemek istiyorlar. Biz Kürtlerin topraklarını almışız. Biz bu toprakları Malazgirt'te Bizans'tan aldık. Soruyorum: Romen Diyojen Kürt müdür'

‎"Yenilikçiler" ve "gelenekçiler" arasında geçen kongre sonra AKP'nin dizayn edildiğini, dolayısıyla AKP'yi bir siyasi parti olarak değil, bir "proje" olarak ele almamız gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası