Ege Postası
Geri

Diyanet Sen, üyeleri ile iftarda bir araya geldi

Diyanet-Sen Yozgat Şube Başkanlığı ilde görev yapan din görevlilerine iftar yemeği verdi.Yozgat Meşhur Desti Kebapçısı'nda düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Musa Halıcı,...
Diyanet Sen, üyeleri ile iftarda bir araya geldi
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 00:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyanet-Sen Yozgat Şube Başkanlığı ilde görev yapan din görevlilerine iftar yemeği verdi.

Yozgat Meşhur Desti Kebapçısı'nda düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Musa Halıcı, Diyanet Sen Yozgat Şube Başkanı Hamza Berker, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz ve ilde görev yapan din görevlileri katıldı.

Diyanet Sen Yozgat Şube Başkanı Hamza Berker, yemek sonrası yaptığı konuşmasına Mısır’da katledilen Müslümanlar için başsağlığı dileyerek başladı. Berker, "Mısır’da katledilen Müslüman kardeşlerimize Allah’dan rahmet tüm İslam alemine başsağlığı diliyorum. Seçimle başa gelen bir hükümeti işine gelmediği zaman demokrasi havariliği yapanların nasıl vahşet işlediğini görüyor, buna vesile olan, çanak tuttan her kademeden üstüne düşeni yerine getirmeyen zavallıları esefle kınıyoruz." dedi.

Diyanet-Sen’in, memur sendikaları içerisinde yüzde 56.03'lük sendikalaşma oranı ve 66 bin 566 üyesi ile Türkiye'nin en yüksek sendikalaşma oranına sahip memur sendikası olduğunu ifade eden Berker, "Sendikal örgütlenme oranının bu kadar yüksek olmasında sendikal dönemde ortaya koyduğumuz kazanımların ve din görevlilerimizin itibarının sendikamızın yetkiyi almasıyla birlikte artmasında etkili oldu. Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta da yetkili sendikayız. Bütün din görevlilerinin sözcüsü olmak için çalışıyoruz. Ötekileştirmeden bütün arkadaşların sorunlarını genel merkeze ulaştırarak toplu sözleşme masasında yankı bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak bu güne kadar sadece ücret sendikacılığı yapmadıklarını ve ideolojik eylem sendikacılığını benimsemediklerini kaydeden Bereker, "Hizmet sendikacılığının gereği ücret talebimizin yanında en az o kadar önemli sosyal ve hukuki taleplerimiz vardır. Nitekim toplu sözleşme sosyal ve ekonomik konularla başlar ücretle biter. Ücret konusunda istediğimizi tam olarak alamazsak bile sosyal ve hukuki konular görmezden gelinmemelidir." şeklinde konuştu.

Milletvekili Yusuf Başer de Mısır’da yaşanan olaylara değinerek üzüntüsünü dile getirdi. Başer, "Mısır'daki olayların bir an önce sona ermesini Cenab-ı Allah’dan niyaz ediyorum. Mısır'da Müslümanlara yapılan katliama sadece İslam alemi değil bütün ülkelerin tepki göstermesi gerekir. Bu vesile ile bugün din görevlilerimizle bir arada iftar yapmaktan dolayı çok mutlu oldum." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası