Ege Postası
Geri

Endonezya Batı Sumatra adasına Türk koleji müjdesi

Endonezya Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno, Pasifikte faaliyet gösteren PASİAD Endonezya Derneği’nin, Batı Sumatra adasına bir Türk koleji açacağını söyledi.Endonazya Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno...
Endonezya Batı Sumatra adasına Türk koleji müjdesi
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Endonezya Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno, Pasifikte faaliyet gösteren PASİAD Endonezya Derneği’nin, Batı Sumatra adasına bir Türk koleji açacağını söyledi.

Endonazya Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti. Heykel valilik binasında gerçekleştirilen ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi istendi.

Bursa’da, 3 milyon civarında Endonezyalı ve Sumatralı olduğunu belirten Vali Şahabettin Harput, yaşanan gülüşmeler ve şaşkınlık sonrasında ise “Bursa’nın nüfusu 3 milyon ve gönlünde herkes Endonezya ve Sumatra’yı seviyor, o manada diyorum ben.” şeklinde açıklamada bulunması büyük bir memnuniyet oluşturdu.

Çok uzaklardan olmasına rağmen, Türk insanının gönlünde büyük yeri olan Endonezya’dan ziyaretçileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Harput, “Endonezya, 17 bin 508 adadan oluşan ve büyük çoğunluğu Müslüman, 237 milyon nüfuslu dünyanın nüfus olarak en büyük ülkelerinden biri. Sumatra ise 6 milyonluk nüfusa sahip bir eyalet. Bugün hem genel meselelerimizi hem de ticari, kültürel ve ekonomik işbirliği ilişkilerimizin daha da ileri gitmesi hususu ve aynı zamanda geleceğe dönük çalışmalar açısından fikir alışverişinde bulunacağız.” şeklinde konuştu.

SUMATRA’YA TÜRK KOLEJİ

Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno ise kardeş ve Müslüman iki ülke olan Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, “İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olarak Pasifik'te faaliyet gösteren PASİAD Endonezya Derneği ile Batı Sumatra adasında şu anda bir Türk koleji açma çalışması var. Şu anda bu diyaloğumuz devam ediyor. Ayrıca, bir Türk şirketi ile de Batı Sumatra eyaletinde bir jeotermal yatırımı olacak.” dedi.

Bunun dışında, Batı Sumatra eyalatinden Türk firmalara kakao olarak çikolata hammaddesi gönderdiklerini anlatan Vali Irwan Prayıtno, “Bu ticari ilişkilerin daha üst seviyelere tırmanmasını amaçlıyoruz. Sabah ise BUGİAD üyeleri ile görüşmemiz oldu. Bu gibi iş dallarında bu ilişkilerin gerçek hayata geçerek daha da kuvvetlenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sumatra’nın yer aldığı kaynakları olarak çok zengin olduğunu belirten Prayıtno, Bursa’dan ise Vali Şahabettin Harput ve BUGİAD öncülüğünde bu ilişkileri daha da artırmak istediklerini sözlerine ekledi.
Ardından, Vali Şahabettin Harput ve misafiri Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno, birbirine çeşitli hediyeler takdim etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası