Ege Postası
Geri

Engin'den STK turu: EGİAD'ta övgü, KONFED'te yergi!

CHP İl Başkanı Ali Engin, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği(ESİAD) ve Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nu (KONFED) ziyaret etti. ESİAD’ta Başkan Bülent Akgerman CHP İzmir İl Örgütü’nü, “önceki dönemlerde CHP’de milletvekilleri, belediyeler ve il yönetimleri arasında yeteri ahengi göremiyorduk. Ancak siz göreve geldiğinizden bu yana iyi bir uyum ortamını yarattınız” sözleriyle överken, KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerinden faydalanmadığının altını çizdi, “İstemezükçü biz değiliz. Bizim gibi STK’yı başının üstünde taşıması gerekir. Proje üreten, bilim adamlarıyla çalışan bir STK’dan yararlanamadığı için üzülüyorum” dedi.
Engin'den STK turu: EGİAD'ta övgü, KONFED'te yergi!
Haberler / Yerel Politika
21 Mart 2013 Perşembe 18:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/BAER SERVİSİ - Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına yaptığı gezilere hız katan CHP İl Başkanı Ali Engin, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği(ESİAD) ve Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nu (KONFED) ziyaret etti. İl Başkanı Engin’e İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Mutlu Akpınar, Mehmet Levent Çılı ve İl Sekreteri Sevda Kılıç eşlik etti.
Engin ve beraberindeki il yöneticilerinin ilk durağı ESİAD oldu. ESİAD Başkanı Bülent Akgerman, CHP İzmir İl Örgütü’nü övdü. Akgerman, dernek olarak siyasetle yakından ilgilendiklerini, eleştirilerin yanı sıra Hükümet’in olumlu buldukları çalışmalarına da dikkat çektiklerini söyledi.

“CHP İZMİR’DE AHENGİ SAĞLADINIZ”
ESİAD Başkanı Akgerman, CHP İl Örgütün’de önemli değişikliklerin olduğunu belirttikten sonra, “ önceki dönemlerde CHP’de milletvekilleri, belediyeler ve il yönetimleri arasında yeteri ahengi göremiyorduk. Ancak siz göreve geldiğinizden bu yana iyi bir uyum ortamını yarattınız. Artık tablo gözümüze daha güzel gözüküyor. Bu durumu memnuniyetle izliyoruz ve başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz” dedi.



BARIŞ SÜRECİNİ YORUMLADILAR
Engin ve Akgerman, ziyarette basın mensuplarının sorusu üzerine Abdullah Öcalan’ın gönderdiği mektupla Diyarbakır’daki Nevruz kutlamasında PKK’ya “Silahlar sussun, sınır dışına çıkın” çağrısı yapmasını değerlendirdi.

İl Başkanı Engin, Hükümet’in siyasi bir manevra yaptığını öne sürerek, “Savaş olsun’ diyen zaten yok. Dünyanın hiçbir devleti teröristle aynı masaya oturup pazarlık yapmaz. Bu hukuka da aykırı bir durum. Bunun için pazarlığa gerek yok. Demokrasiyi bahane ederek terör yapmanın ayrıştırmanın gereği yok. Bunu doğru bulmuyoruz” dedi.

“BEN SONUÇ PEŞİNDEYİM”
ESİAD Başkanı Akgerman ise Engin’den farklı düşündüğünü belirterek, “ Ben konuya farklı bakıyorum. Sözkonusu Kürt sorunu, bazı partilerimizin başka türlü tanımladığı bu sorun çok uzun yıllardır devam ediyor. Bu sorun birçok farklı tutuma rağmen çözülemedi. AB standartlarında hükümetlerin programında uygulanan bir devlet projesi bu. Ancak, Abdullah Öcalan’la yürütülen görüşmeler pazarlık olarak da tanımlanabilir. Başka türlü de tanımlanabiliri. Bu üslup doğru mu bilmiyorum. Usul bazen esasın önüne geçiyor. Ancak ben sonuca bakarım. Bazı konularda yüreğimize taş basarak beklememiz gerekiyor. Farklı girişimler denenmeli. Bu yolla sonuca yaklaştık ve biraz daha ileri gitti. Ben sonuç peşindeyim” dedi.

SONRAKİ DURAK KONFED

CHP İl Başkanı Engin’in ESİAD ziyaretinden sonraki durağı Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nu KONFED oldu. Aynı zamanda İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı olan KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan İzmir için çok önemli bir STK olduklarını ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerinden faydalanmadığını söyledi.

“140 BİLİM ADAMIYLA ÇALIŞIYORUZ”
Dernek Başkanı Mehmet Aydoğan, İl Başkanı Engin’e Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan yana dert yandı. İzmir’de önemli bir nüfusa sahip olan Konyalıların federasyonu olarak kentte önemli katkılar yaptıklarını ve 140 bilim adamıyla birlikte projeler ürettiklerini ifade eden Aydoğan, yerel yönetimlerin bunu görmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.


“BİZİM GİBİ STK’YI BAŞININ ÜSTÜNDE TAŞIMASI GEREKİR”
Dernek Başkanı
 Aydoğan, AK Parti’nin İzmir’de kurucuları arasında yer aldığını ancak dernek olarak hiçbir partinin arka bahçesi olmadıklarını, CHP’li belediyelerden Karabağlar, Konak ve Gaziemir’le güzel projeler ürettiklerini,kendilerine 1 adım atana 3 adım atıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla görüşmelerine rağmen Kocaoğlu’nun kendilerinden faydalanmadığının altını çizen Aydoğan şunları söyledi; “Kocaoğlu’nu ziyarete gittik.’bu şehrin başkanısın, seçildin. STK olarak yanındayız. Biz senin için büyük bir şansız. Bizi kullan’ dedik. Projeler anlattık. Kocaoğlu hükümete ‘imzalamıyorlar, onay vermiyorlar’ diye serzenişte bulunuyor. İktidar senin önünü kesiyorsa haklıysan arkandayız. Sen söyleme. STK olarak ben gideyim yakalarına yapışayım. Ancak Kocaoğlu bir gün bile bizi aramadı. Plan proje götürdük ‘brifing verelim’ dedik. Dönmedi bile…Kocaoğlu bizi kullanamadı. Yararlanmadı. Biz başkaları gibi iş aşta istemedik. Tek gayemiz STK olarak İzmir’e hizmet…İstemezükçü biz değiliz. Bizim gibi STK’yı başının üstünde taşıması gerekir. Proje üreten, bilim adamlarıyla çalışan bir STK’dan yararlanamadığı için üzülüyorum”

ENGİN: KAPISI KAPALI DEĞİL
CHP İzmir İl Başkanı Engin de, Aydoğan tarafından Kocaoğlu’na yönelik gelen serzeniş üzerine, “Aziz bey bütün projeleri değerlendirir kentteki STK’lara da kapısı kapalı değildir” dedi.

YERELDE DESTEK İSTEDİ
Dernek Başkanı Aydoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kente geldiğinde bugüne kadar kendileriyle iletişime geçilmediğini söylemesi üzerine İl Başkanı Engin, “ Nisan ayında Genel Başkanımız gelecek. Hazırlayacağımız programa KONFED’i de koyalım” dedi. KONFED’in çalışmalarını takdir ettiklerini ifade eden Engin, AK Parti’nin İzmir’de kurucuları arasında yer alan Aydoğan’dan yerel seçim için destek istedi ve “ Yerel seçimde destek istiyoruz. Zaten genel de tercihinizi yapmışsınız” ifadelerini kullandı.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası