Ege Postası
Geri

İYİ Partili Özlale’den merak edilen soruya yanıt: 'Bankamatik çalışanları' açıklaması

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özlale "Büyükşehir’deki bankamatik çalışanları' tartışmalarına ilişkin olarak, “Hepimiz biliyoruz ki Türkiye'de belediyeler de dahil olmak üzere birçok insan hiç çalışmadan, işe gitmeden, alın teri dökmeden para kazanıyor. Benim itirazım buna, benim itirazım çalışana değil. Kanıt tabii ki ortaya koyarız. Merak etmeyin" dedi.
İYİ Partili Özlale’den merak edilen soruya yanıt: 'Bankamatik çalışanları' açıklaması
Haberler / Yerel Politika
11 Kasım 2023 Cumartesi 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ilişkin sorunlara dikkat çekmek ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmasına ‘Dur’ demek için İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özlale ve İYİ Parti İzmir teşkilatı Bozyaka Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale gündeme ilişkin önemli değerlendirmeler de bulundu. 

İYİ Partili Özlale geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla, seçimi kazandığında Büyükşehir’deki bankamatik çalışanlarını göndereceğini söylemişti.

Tartışma yaratan bu iddia sonrasında CHP’li Kamil Okyay Sınır “Bankamatik memur iddiası olabilir mi? Madem öyle yarın göreve geldiğinizde ortaya koyarsınız. Şu anda bile ortaya çıkarırsın. Bunu söylem üzerinden, algı yaratma üzerinden somut bilgi belge olmadan haksız bir eleştiri olarak görürüm” demişti.

"KANIT TABİKİ ORTAYA KOYARIZ"

Konuyla ilgili Egepostası'nın ‘kanıtınız var mı’ sorusuna yanıt veren Özlale, “Tabii ben ne zaman bu  soru gelecek diye düşünüyordum. Bu soru genelde bana geliyor. Ben de hep aynı şeyi söylüyorum. Bakın ben bir işçi çocuğuyum. Ve işçi emeklisi bir babanın evladıyım. Dolayısıyla ben alın terinin ne demek olduğunu bilirim. Ben hiçbir şekilde belediyede ya da herhangi bir yerde çalışan çalıştığının karşılığını alan birisine karşı çıkmam. Onun benim başımın üstünde yeri var. Ve geldiğim zaman ben çalışanların ücretler başta olmak üzere, çalışma koşullarını iyileştirmek için harekete geçeceğim. Benim orada itiraz ettiğim nokta şuydu: Hepimiz biliyoruz ki Türkiye'de belediyeler de dahil olmak üzere birçok insan hiç çalışmadan, işe gitmeden, alın teri dökmeden para kazanıyor. Benim itirazım buna, benim itirazım çalışana değil. Benim itirazım büyükşehir belediyesinin size hizmet eden birisine değil, onun benim başımın üstünde yeri var. Benim buradaki itirazım, sizlerin de bildiği, bütün İzmir'in de sokaklarda dile getirdiği konu. Ben burada hiçbir emek göstermeden, hiçbir çaba göstermeden, hiçbir belediyecilik hizmetine katkı vermeden sadece oturduğu yerden para kazanan, maaş alan insanlara itiraz ettim. Tahmin ediyorum bu itirazıma sizler de katılacaksınız. Benim emeğe saygım büyük. Eğer sizin de benim gibi emeğe saygınız varsa hiçbir emek göstermeden para alan, maaş alan, ihale alan insanların karşısında durmalıyız. Benim itiraz noktam oydu. Bilmem anlatabildim mi? Kanıt tabiki ortaya koyarız. Merak etmeyin” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası