Ege Postası
Geri

İZSU personellerinden gözaltılara tepki: İZSU'ya siyasi infaz

İZSU’da yetkili sendika Belediye-İş 2 Nolu Şube ve İZSU personelleri, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. İZSU önünde basın açıklaması gerçekleştiren Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, “Biz emekçiler haksızlığa da uğrasak hukuksuzluklar karşısında kalanlara ‘oh’ diyen ellerini ovuşturan bir anlayışta olmadık. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir anlayışı temsil ediyoruz. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz hiçbir zaman dilsiz şeytan olmadık, olmayacağız. İZSU Genel Müdürlüğü 7 bin çalışanı ile çok önemli bir kurumdur. İZSU Genel Müdürlüğüne yapılan siyasi bir infazdır” ifadelerini kullandı.
İZSU personellerinden gözaltılara tepki: İZSU'ya siyasi infaz
Haberler / Yerel Politika
26 Temmuz 2024 Cuma 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şilan Kocadağ’ın haberine göre, İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu hakkında gözaltı kararı çıktı.  Köseoğlu, Genel sekreter Yardımcılığı yaptığı Adana'dan gözaltına alınarak İzmir'e getirildi. Köseoğlu'nun Bozyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.  Savcılığın soruşturması kapsamında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan da gözaltına alındı. 

Erdoğan’ın gözaltına alınmasının ardından İZSU’da yetkili Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay ve İZSU’da görevli personeller Erdoğan’a destek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

İZSU binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay okudu.

SİYASİ BASKI VE ALGI OPERASYONU

Gözaltıların sıyasi baskı ve algı operasyonu olduğunu ileri süren Savaş Atalay, “Biz İZSU olarak büyük bir aileyiz. Genel müdürümüzü, genel müdür yardımcılarımızı, bürokratlarımızı, işçi arkadaşlarımızın gözaltına alınması siyasi baskıdır. Iki tane arkadaşımızı, canımızı kaybettik. Olmasını hiç kimse istemezdi. Ama bir hata buradaki arkadaşlarımızı canından etti. Ailelerinin evine ateş düştü. Siyasi bir baskıyla dün genel müdürümüzü genel müdür yardımcımızı daha öncesinden daire başkanımızı ve işçi arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Davet etseler gidip ifadesini de verebilcek bir poziyondayken polisle gelip buradan çıkarttılar. Bu bir algı operasyonu. Burada bir infaz var arkadaşlar. Biz aynı geminin içerisindeyiz, hepimiz burada çalışma arkadaşlarıyız. Biz burada bütün hakzıklıklara adaletsizliklere karşı duruyoruz” ifadelerine yer verdi.

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMAZSA…”

Kazanın tüm boyutlarıyla ele alınması gerektiğini vurgulayan Atalay, “Böyle bir kaza nedeniyle vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi kabul edilemez bir durumdur. Tekranının yaşanmaması için kaza, siyasi etkiler altında kalmadan delilleşmeli, tüm boyutlarıyla araştırılmalı ve alınması gereken önlemler alınmalı. Kusurlu olanlar hakkında da gerekli işlemler yapılmalıdır. Kaybettiğimiz evlatlarımız ailelerin olduğu kadar bizim de evlatlarımızdır. Gerekli önlemler alınmazsa bugün yaşanan hatalar tekrarlanırsa aynı kazaların tekrarı kaçınılmazdır” dedi.

“SUÇ BÖLÜŞTÜRME DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ”

Özelleştirmelere tepki gösteren Savaş Atalay, “Bizler emekçiler olarak kazanın sebeplerinin bilimsel olarak ortaya konmasını ucu nereye dokunursa dokunsun soruşmanın sonuna kadar sürdürülmesini ve suçluların ortaya çıkmasını istiyoruz. Bizler suç bölüştürme değil adalet istiyoruz. Ancak üzülerek belirtelim ki böyle bir olay karşısında bile iktidarın toplumu kapsamlaştırıcı, kışkırtıcı yaklaşımı ile karşı karşıya kaldık. Her olaya insani değil siyasi bir açıdan bakan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Iktidar gerilimden toplumun ayrışmasından besleniyor. Yıllarca tüm uzmanlar elektirik dağıtım şirketleri başta olmak üzere özelleştirmenin talana dönüştüğünü, yandaş firmaların iktidar tarafından denetlenmediğini, özelleştirme sonucu iş alan firmaların yapması gereken yatırımları yapmadığını kontrollerin gerektiğince yapılmadığını bunun kazalara davet çıkartmak olduğunu söyledi. Iktidar bu eleştirilere kulak tıkadı. Hatırlayın 2022 yılında Isparta’da dağıtım özelleştirmesinde ihaleyi alan şiketin gerekli dağıtım ve kontrolleri yapmadığnı için kış yaklaştığında koca bir kent günlerce elektriksiz kaldı. Ölümler yaşandı” diye konuştu.

AMAÇ CHP’Lİ BELEDİYELERİ İNFAZ ETMEK!

Elektirik şirketinin, vatandaşların uyarılarını dikkate almadığı yönünde bir çok şikayetin basına yansıdığını hatırlatan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Atalay, “İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan emniyete davet edilerek ifadesine başvurmak mümkünken, polis baskınıyla gözaltına alındı.  Amaç toplum gözünde CHP li belediyeleri çalışanları, ve yöneticileri infaz etmektir” dedi.

İZSU’YA SİYASİ İNFAZ…

Atalay açıklamasının devamında, “Biz emekçiler haksızlığa da uğrasak hukuksuzluklar karşısında kalanlara ‘oh’ diyen ellerini ovuşturan bir anlayışta olmadık. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir anlayışı temsil ediyoruz. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz hiçbir zaman dilsiz şeytan olmadık, olmayacağız. İZSU Genel Müdürlüğü 7 bin çalışanı ile çok önemli bir kurumdur. İzmir’e hizmet etmek noktasında yıllardır teknik birikimi ve tecrübesiyle tüm gücüyle çalışmaktadır. İZSU Genel Müdürlüğüne yapılan siyasi bir infazdır” ifadelerini kullandı.

Atalay’ın açıklamasının devamı şu şekilde;

“Iktidarın CHP li belediyelere karşı yürüttüğü siyasi kampanyanın, CHPli belediyeleri beceriksiz ,iş bilmez gibi gösterme karalamasının bir ürünüdür.  Nisan ayında Antalyada teleferik kazasını gerekçe gösterilerek hukuksuzca tutuklanarak 57 gün sonra serbest bırakılan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e oynanan oyun bu kez İzmir’de İZSU Genel Müdürü’ne karşı oynanmaktadır. Biz adalet istiyoruz. Biz hukuk istiyoruz. Biz bu süreçte hatası olanların cezalandırılmasını istiyoruz. Iktidar ise siyasi ayak oyunlarıyla CHPli belediyeleri yıpratmak için günah keçileri arıyor. Yapılan hukuk dışıdır, ayıptır, insafsızlıktır. Bu siyasi oyunu şiddetle protesto ediyoruz, kınıyoruz.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası