Ege Postası
Geri

İran derbisinde gülen taraf Türk teknik direktörünün takımı oldu

İran derbisinde Türk teknik adamın takımı Saipa, en büyük rakibi olan Perspolis Takımı'nı 3 - 0'lık bir skorla geçerek tarihi bir zafere imza attı. İran basını da karşılaşma sonrası 'Fırat, Adie'ye futbol dersi verdi!' başlıklarını...
İran derbisinde gülen taraf Türk teknik direktörünün takımı oldu
Haberler / Spor
23 Temmuz 2013 Salı 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İran derbisinde Türk teknik adamın takımı Saipa, en büyük rakibi olan Perspolis Takımı'nı 3 - 0'lık bir skorla geçerek tarihi bir zafere imza attı. İran basını da karşılaşma sonrası 'Fırat, Adie'ye futbol dersi verdi!' başlıklarını attı.

Uzun yıllar başarıyla görev yaptığı İran'da yeniden İran 1. Lig takımlarından Saipa'nın başına geçen Türk teknik direktör Engin Fırat, sezon öncesi son hazırlık maçında Tahran derbisinde karşılaştığı Perspolis takımına karşı tarihi bir başarıya imza attı.

Ligin en güçlü takımları arasında gösterilen ve Mustafa Denizli'nin de bir dönem teknik direktörlüğünü yaptığı Tahran ekibi, bu sezon sahip olduğu kadro ile İran futbol kamuoyu tarafından rüya takım olarak gösteriliyordu. Perspolis'i, hazırlık maçında 3-0'lık net bir skorla geçen Fırat ve ekibi, kulüp tarihinin en farklı Perspolis galibiyeti elde ederek, lig öncesi hem moral depoladı hem de rakiplerine göz dağı verdi.

Bu müsabakanın ardından bir dönem İran Milli Takımı'nda beraber görev yapan ve yakın dost oldukları İran futbol kamuoyunca bilinen Perspolis Takımı'nın teknik direktörü Ali Adie ile rakip olan Saipa'nın Türk teknik direktörü Engin Fırat için İran basını da 'Fırat, Adie'ye futbol dersi verdi!' yorumunda bulundu.

Geçen sezon ligi orta sıralarda bitiren Saipa Kulübü sezon başında, Engin Fırat'la anlaşarak üst sıraları hedefleyen bir kadro kurarak, ligde başarıyı hedefliyor. Kadrosunda şuan için milli oyuncusu bulunmayan kulüp, başarılı teknik adam Fırat'ın tercihleri doğrultusunda genç ve dinamik bir kadro kurarak, İran Milli Takımı'na da kadrosundan direk forma giyebilecek oyuncu göndermek istiyor.

Engin’in raporu doğrultusunda transfer çalışmaları tamamlayan takım, geçen sezonun kupa finalisti olan ezeli rakibi Perspolis'i farklı bir skorla geçerek, sezon öncesi kamp çalışmalarını tamamladı. Ali Adie'nin çalıştırdığı Perspolis takımının kadrosunda, İran Milli Takımı'nın değişmezleri arasında yer alan 9 milli futbolcu yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası