Ege Postası
Geri

Karabağlar'da mutlu son!

Karabağlar’da hayatı durduran maaş krizi ve belediye personelinin süregelen eylemine son veren gelişmelerin ardından, meclisi olağanüstü toplantıya çağıran Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bir dizi tasarruf tedbirini de yürürlüğe koydu. “İşçi için gerekirse yayan giderim” diyen Selvitopu’nun bu tavrına karşın, AK Parti grubu personeli eyleme götürenin sendika olduğunu belirterek yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.
Karabağlar'da mutlu son!
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2014 Perşembe 23:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz günlerde yaşanan mali kriz ve maaş sıkıntısı ile gündeme gelen Karabağlar Belediyesi’nin olağanüstü meclis toplantısında, belediyenin maddi yapısını güçlendirmek amacıyla kemer sıkma politikasına gidildi. Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda, belediye şirketi KARBEL A.Ş.’ye belediye kasasından 9 milyon TL kaynak aktartılmasına karar verildi. İlçede hayatı durduran üç günlük iş bırakma eyleminin ardından sendika ile uzlaşan belediye yönetiminden işçiye müjde gelirken, personellin maaş alacaklarının ödenebilmesi için de mecliste karar alındı.
 

KARBEL A.Ş.’YE 9 MİLYON TL
İki aylık maaş alacakları ödenmediği gerekçesi ile Karabağlar Belediyesi’nde iş bırakan belediye personeline meclisin olağanüstü toplantısından beklenen haber geldi. Belediyenin tadilat işlemleri devam eden yeni hizmet binasındaki KARBEL A.Ş.’ye ait hisselerini satın alan idare, şirkete 9 milyon TL tutarında kaynak aktarımı sağlarken, işçi alacaklarının ödenmesi için gerekli tutarı da şirket kasasına yatıracak ve Mart ayı maaşları ödenecek.
 
“GEREKİRSE YAYAN GİDERİM”
Maaşların ödenebilmesi için şirkete 300 milyon TL tutarında para aktarımı yapılacağını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Ben göreve geldiğimden bu yana sorunun çözümü için uğraşıyorum. Maaşlar ödenecek, ancak sendikanın eylemine gerek yoktu. Maaşların bir kısmını yatıralım dedik, ama kabul etmediler. Kalan maaşları da satış tamamlandıktan sonra ödeyeceğiz. Zaten meclisi olağanüstü toplantıya çağırmamızın amacı da sorunu kökten çözmekti, günü kurtarmak değildi. Şirketin tek sıkıntısı maaş değil. Vergi borcu var, bir sürü borcu var. Belediyenin düzlüğe çıkması lazım, iş üretmemiz lazım” dedi. Selvitopu ayrıca 6 Haziran tarihinde belediyeye ait 11 aracının da satışa çıkartılacağını hatırlatarak, “Araçlar yaklaşık maliyetine göre 400-550 bin TL’ye satılacak. Benim için makam aracı sorun değil. Ne olacak, gerekirse yaya da giderim. İlla ki araçla gidip geleceğiz diye bir şart yok. Belediyenin bir sürü aracı var. Zaten makam aracı da gereksizdi. Kiralık araç temine de gidebiliriz. Bu sene araç alma şansım yok. Gelecek seneki bütçeye araç alımı koyacağız. Meclis toplantısında ihtiyaç duyduğumuz zaman yapabileceğimiz sermaye artırımının yanında şirketin hissesinin alınmasına da karar verdik” diye konuştu.
 
FAZLA: ÖNCE ALLAH’IN , SONRA BENİM SAYEMDE
Yaşanan sıkıntı nedeniyle geçmiş dönemki belediye yönetimini eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Azad Fazla, eylem süreci sebebiyle de sendikayı hedef alarak şu açıklamayı yaptı: “İş, aş, emek politikaları konusunda belediye yönetiminden hassasiyet bekliyoruz. Sendikanın da bu konuda sorumluluk bilinciyle adımlar atmasını diliyoruz. Hak mücadelesinde kendi ayağına balta vurmamasını istiyoruz. İşçilerin aldığı şu andaki maaşlar ve sosyal haklar önce Allah’ın sonra benim sayemde oldu. Benim dönemimde alınan kararlar sürüyor. Bizim talebimiz ve isteğimiz bu şirketler partilerin istihdam alanı olmaktan kurtulmasıdır. Şirketler aileden birkaç kişinin istihdam edildiği yerler olmamalıdır. İşçi kardeşlerim de sıkıntılar nedeniyle duyarlı olmalılar. Demokratik yollardan haklarını kullansınlar. Yapılan eylemler, ne belediyemize, ne kendilerine ne de kente faydalı olduğuna inanmıyoruz. Biz hiçbir zaman hiçbir zaman karanlıklarda pusu kuran güç ya da grup olmayacağız. Biz işçileri ve belediye yönetimi koruyan bir tavır izledik. Birileri ellerinde dilekçe ile bir yerlerde gezerken biz onların arasında olmadık.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası