Ege Postası
Geri

Kırklareli’de her gün 6 bin kişi birarada iftar açıyor

Kırklareli festival alanında her gün 6 bin kişi iftarını birlikte açıyor. Kırklareli Valiliği bünyesinde bulunan Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin öncülük ettiği iftarlarda ezan saati öncesinde şehre davet edilen bir...
Kırklareli’de her gün 6 bin kişi birarada iftar açıyor
Haberler / Genel
2 Ağustos 2013 Cuma 00:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırklareli festival alanında her gün 6 bin kişi iftarını birlikte açıyor. Kırklareli Valiliği bünyesinde bulunan Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin öncülük ettiği iftarlarda ezan saati öncesinde şehre davet edilen bir yazar veya sanatçı sahneye çıkarak Ramazan’ın ruhuna uygun bir sunum yaptıktan sonra ezanın okunmasıyla birlikte binlerce kişi yapılan duanın ardından iftarını açıyor. İftara Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ailesiyle birlikte katılıyor.
Vali Mustafa Yaman, iki yıldan bu yana düzenledikleri iftar yemeğini herhangi bir kamu kaynağı kullanılmadan hayırsever işadamlarının katkılarıyla verildiğini söyledi. Alanın vatandaşlar tarafından tamamen doldurulduğunu belirten Yaman, “Mümkün olduğu kadar ailemle birlikte ben de bu meydanda halkla beraber iftarımı açıyorum. Her akşam hayırsever bir vatandaşımız sponsor oluyor. Bu yıl 6 bin civarında vatandaşımız bu ortamda birlikte iftar açıyor. Bunun dışında bir kitap fuarı organize ettik. Buradan herkes kitap fuarına geçiyor. İki seneden beri Kırklareli’de Ramazan, ruhuna uygun bir şekilde huzur içerisinde geçiyor. Bundan da mutlu oluyoruz. Hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
İftarını binlerce kişi içerisinde açmanın mutluluğunu yaşayan Ayşe Özcan, “Bu iftar programının düzenlenmesine katkı sağlayan insanlara çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu kalabalıkla birlikte iftar yapmak çok güzel bir duygudur. İnsan böyle bir ortamda iftarını açmak istiyor.” diye konuştu.
Bu ortamın hazırlanmasında emeği geçenlerden “Allah razı olsun” diyen Mehmet Özcan, “Ortam çok güzel. Yapanlardan Allah razı olsun. Bunlar Kırklareli’de olması gereken şeyler. Belki geç kalınmıştır ama birkaç senedir başlamış olması çok güzel bir şey. Onun için bu organizasyona sebep olanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.
İftar organizasyonunun gelecek yıl da yapılmasını isteyen Ergun Sözen de, Ramazan ayı başladığından beri her akşam 6 bin kişinin burada iftarını açtığını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası