Ege Postası
Geri

Sakat haliyle binlerce eve iz bıraktı

16 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası sakat kalan ve desteksiz ayakta duramayan İrfan Selçuk, işlettiği marangoz atölyesinde binlerce evin ihtiyacını karşılayacak malzeme üretti.Trabzon’un Çaykara ilçesinde 30 yıldır marangozluk...
Sakat haliyle binlerce eve iz bıraktı
Haberler / Genel
1 Ağustos 2013 Perşembe 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
16 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası sakat kalan ve desteksiz ayakta duramayan İrfan Selçuk, işlettiği marangoz atölyesinde binlerce evin ihtiyacını karşılayacak malzeme üretti.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde 30 yıldır marangozluk yapan ve 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası belinde meydana gelen omurilik kayması sebebiyle desteksiz ayakta duramayan İrfan Selçuk, kaza sonrası mesleğine kaldığı yerden devam ederek, ilçede binlerce evin ihtiyacı olabilecek malzemeler üretmeye devam etti. Yaklaşık 5 bine yakın evde çerçeve, kanepe, karyola, kapı gibi 50’´ye yakın iş üreterek iz bırakan Selçuk, azmi ve gayreti sebebiyle çevre esnafı tarafından sevilen ve takdir edilen bir kişi olarak tanınıyor.

İşini sevdiğini ve yaşadıklarının azmini kırmadığını söyleyen Selçuk, “Yataklara yatmayan, kendisini taşıyabilen mutlaka bir işe girsin. Yani bir işte çalışsın. Yani kendisini bırakmasın. Bıraktı mı daha fena olur. Asıl o zaman düşer, hayata da küser. Ben kesinlikle hayata küsmüş değilim. Çok mutlu biriyim. Mesela çıkarım gezerim arkadaşlarımla beraber. Akşam kapattım mı dükkanı bir yerlere giderim. Sosyal aktiviteyi yaşıyorum yani. Engelli arkadaşlara da diyorum, kendilerini bırakmasınlar. Ben 1 sene hastanede yattım. Kendimi toparlar toparlamaz işimin başına geçtim. Yani bıraksam kendimi belki asıl o zaman engelli olacaktım. Ama kendimi bırakmadım. Mücadele ettim. Biraz zorladım. Ama sonradan faydasını gördüm.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası