Ege Postası
Geri

Ordu'da 'Sakal-ı Şerif' heyecanı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed‘e (SAV) ait mübarek Sakal-ı Şerif, Ramazan ayında Ordulularla da buluşturuldu. Ordu’da Yalı Cami’de kılınan teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, görenlere duygu ve heyecan yüklü...
Ordu'da 'Sakal-ı Şerif' heyecanı
Haberler / Genel
1 Ağustos 2013 Perşembe 06:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed‘e (SAV) ait mübarek Sakal-ı Şerif, Ramazan ayında Ordulularla da buluşturuldu.

Ordu’da Yalı Cami’de kılınan teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, görenlere duygu ve heyecan yüklü anlar yaşattı. Yüzlerce Ordulu sıraya girdi, Peygamber Efendimiz’e olan sevgi ve özlemin tezahürü olarak Sakal-ı Şerifi öpüp yüzlerine sürdü, gözyaşlarına boğuldu.

Özel cam koruması ve sandukası içerisinde işlenmiş bohçalara sarılarak muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, salavatlar okunarak ziyarete açıldı. Sıraya giren cemaate gösterilen, özel camına dokunulmasına ve yüz kısma sürülmesine müsaade edilen Sakal-ı Şerif, Hz. Muhammed’e (SAV) olan sevginin bir tezahürü olarak büyük hürmet ve ilgi gördü. Bazı vatandaşlar da sevgi seline kapılarak gözyaşlarına boğuldu.

"Lihye-i saadet" ve "Lihye-i şerif" diye de bilinen Sakal-ı Şerif, mübarek ay, gün ve gecelerde Müslümanlar tarafından ziyaret ediliyor. Büyük bir nezaket ve terbiye ile sıraya gelen Müslümanlar, görevlinin yardımı ile Sakal-ı Şerif'i öperek Peygamber Efendimize olan sevgilerini kalplerinde tazeliyor. Ordu Müftü yardımcısı Saim Şirin, bazı vatandaşların sakalın Peygamber Efendimiz’e ait olup olmadığı hakkında merak etmesi ile ilgili olarak, Efendimiz’in sakalının ışığa tutulduğunda gölgesi olmadığını ve yanmama özelliğine sahip olduğunu belirtti. Teravih namazı sonrası cemaate gösterilen Sakal-ı Şerif, ziyaretlerin ardından tekrar Ordu Müftülüğü’ne götürüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası