Ege Postası
Geri

Katolik kilisesindeki iftarda birlik ve beraberlik vurgusu

Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (MEKADİM) ile Latin İtalyan Katolik Kilisesi tarafından kilisede verilen “Birlikte Yaşama, Barış ve Sevgi” temalı iftar yemeği, farklı kültürlerin temsilcilerini bir araya getirdi. Türkiye...
Katolik kilisesindeki iftarda birlik ve beraberlik vurgusu
Haberler / Genel
1 Ağustos 2013 Perşembe 05:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (MEKADİM) ile Latin İtalyan Katolik Kilisesi tarafından kilisede verilen “Birlikte Yaşama, Barış ve Sevgi” temalı iftar yemeği, farklı kültürlerin temsilcilerini bir araya getirdi. Türkiye üzerinde oynanmak istene oyunlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanan iftarda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekildi.

MEKADİM ile Latin İtalyan Kotalik Kilisesi tarafından düzenlenen iftar yemeği Katolik Kilisesi'nde gerçekleştirildi. İftar yemeğine Kültürlerarası Diyalog Platformu Başkanı Prof. Dr. Suat Yıldırım, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Alevi Bektaşi Dayanışma Derneği Başkanı Ali Muhmani Koşan, Alevi Bektaşi dedesi Ali Haydar Erzincan, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Faruk Akar ile İlçe Müftüleri ile Mersin’deki farklı kültürlerin temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinden önceki duayı Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur, sonundaki duayı ise Alevi Bektaşi dedesi Ali Haydar Erzincan yaptı. Tasavvuf Müziği Korosunun ilahiler söylediği programda Hıristiyan gönüllüsü olan Lina Nasif’in koroya eşlik ederek ederek seslendirdiği ‘Sarı Çiçek’ ilahisi büyük beğeni topladı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Latin İtalyan Katolik Kilisesi Pederi Pavel Şzymal, buradaki küçük dünyalarında
hep hoşgörüyü görerek sevgiyi yaşadıklarını söyledi. “Allah herkesin kalbini barış ve sevgi ile doldursun” diye dua eden Şzymal, “Önümüzdeki yılların hep daha iyi olması için Yüce Yaratıcımıza dua ederiz. Bu akşamki tablonun herkese örnek olması için ülkeye ve dünyaya duyurulmasını istiyoruz. Bu sadece bir iftar değil aynı zamanda bir kardeşlik dostluk getirdi. Hepinizin bayramını kutluyorum” ifadesini kullandı.

"BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜMÜZ ZENGİNLEŞİYOR"

Kültürlerarası Diyalog Platformu Başkanı Prof. Dr. Suat Yıldırım, kendilerini iftar sofrasında bir araya getiren Mersin Kotolik Kilisesi yönetimine teşekkür etti. Programa katılan milletvekilleri ile diğer konuklara da teşekkür eden Yıldırım, “Çok şükür ki bu akşam buradaki bu tablo memleketimizin her tarafına yansıyan bir gerçekliktir. Bu gibi toplantılar, bu gibi buluşmalar, bu bağları daha da güçlendirecektir. Birlikte yaşama tecrübemizi daha da zenginleştirecektir” diye konuştu.

"ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA KARŞI UYANIK OLALIM"

Alevi Bektaşi dedesi Ali Haydar Erzincan, ülkede birlik ve beraberliği bozmak adına bir takım senaryoların hazırlandığına dikkat çekerek bunlara karşı uyanık olunmasını istedi. “İnançlarımız farklı olabilir, fikirlerimiz farklı olabilir, ama bu ülkenin yurttaşı olarak bu coğrafyada yaşadığımız sürece bir birimize karşı sorumluluklarımız vardır” diyen Erzincan, şunları söyledi: "Bu sorumluluklarımızın bilincinde yaşamayı kendimize ilke edineceğiz. Barışık bir toplum düzenine geçmezsek bizim için yaşam zorlaşır. Ülkemizde birlik ve beraberliğimiz bozmak adına bir takım senaryolar her zaman hazırlanıyor. Her yıl farklı senaryolar çıkar. Ama bizler birey olarak siyasi makamlardan uzak olarak ta özellikle kanaat önderlerine sesleniyorum, burada siyasete biraz daha mesafe koyarak tamamen insanları hak yoluna eriştirme babında hizmet edersek, insanları yanlış yapmaktan bir nebze olsun alıkoyarız. Biz ancak bu şekilde davranırsak birliğimizi bozmak adına hazırlanan senaryoyu bozabiliriz. Aksi takdirde hep sıkıntı hep üzüntü hep göz yaşı akar.”

"RABBİMİZ BİZİ GÜZEL ORTAMI BOZACAK ŞEYLERDEN KORUSUN"

Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur, "inançlarımız ve kültürlerimiz farklı da olsa Mersin’de asırlardır sevgi ve hoşgörü ortamı içerisinde hiçbir engel ile karşılaşmadan yaşamlarını sürdürdüklerini" söyledi. Türküyle - Kürdüyle, Alevisiyle- Sünnisiyle, Hıristiyanı ve onun her çeşit rengi ile insanların burada birlik ve beraberlik içerisinde asırlardır yaşamlarını sürdürdüğüne dikkat çeken Teymur, şunları kaydetti: “Yüce Rabbimizden dileriz ki bu güzel ortamı bozacak şeylerden bizleri korusun. Bizler eğer bu sevgiyi, bu hoşgörüyü, bu kardeşlik duygularını muhafaza ettikçe genişlettikçe ileriye götürdükçe pekiştirdikçe hiçbir arıza bu ortamı bozmaya yetmeyecektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası