Ege Postası
Geri

NSU Komisyonu bir kez daha toplanıyor

Almanya'da Federal Meclis tarafından Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü ile ilgili araştırma yapmakla görevlendirilen komisyon, sorgulamaların yapıldığı oturumlarını tamamlamasına rağmen bir kez daha toplanıyor. NSU Komisyonu,...
NSU Komisyonu bir kez daha toplanıyor
Haberler / Dünya
17 Haziran 2013 Pazartesi 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Federal Meclis tarafından Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü ile ilgili araştırma yapmakla görevlendirilen komisyon, sorgulamaların yapıldığı oturumlarını tamamlamasına rağmen bir kez daha toplanıyor. NSU Komisyonu, terör örgütün hanesine yazılan polis memuru Michele Kiesewetter'in cinayeti ile ilgili ellerine ulaşan yeni belgelerden yola çıkarak 24 Haziran'da şahitleri dinlemek istiyor.

Bu hafta toplanan komisyon üyeleri, Baden-Württemberg eyaletinden gönderilen yeni belgeleri değerlendirdi. Bu belgelerde bu eyaletin Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın ‘Krokus' kod adlı bir bayan muhbirle ilgili şüphe uyandıran detaylar ortaya çıktı. İddialara göre bu muhbir, Kiesewetter'in ölümünden sonra aşırı sağcıların, yaralanan ve Ludwigsburg'da hastanede yatan diğer polisin sağlık durumuyla ilgili bilgi almaya çalıştığını emniyet birimine aktardı. Ancak muhbirin bu bilgisi ciddiye alınmadı.

Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu'nun üyelerine göre Kiesewetter cinayetinde hala açıklığa kavuşturulmamış birçok soru mevcut. Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Clemens Binninger, ellerine ulaşan ipuçlarını sonuna kadar sürmeye kararlı olduklarını açıkladı. Yeşiller Partili Wolfgang Wieland ise, “Kiesewetter davasıyla ilgili tüm sorulara cevap bulabileceğimiz yönde beklentilere girilememesi lazım.” dedi. Sosyal Demokrat (SPD) ve Yeşil Partili üyelerin karşı çıkmasına rağmen Birlik Partileri, Hür Demokrat Partisi (FDP) ve Sol Partisi'nin isteği üzerine 24 Haziran'da oturum yapmak konusunda oy birliğiyle karar aldıkları belirtildi. Komisyonun FDP'li üyesi Hartfrid Wolff, 22 Eylül'de yapılacak genel seçimlerden sonra da NSU Komisyonu kurulması gerektiğini söyledi. CDU'lu Binninger ise, “Biz 18 ay boyunca yoğun bir çalışma yaptık. Yine bir komisyon çalışmasına ihtiyaç duyulup duyulmayacağına bir sonraki yasama döneminde toplanan Federal Meclis karar verir.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası