Ege Postası
Geri

Öztürk’ün seçim kaygısına 'Yıldırım' cevap

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin meclis toplantısına katıldı. 1 Kasım erken seçimleri için önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün geçmiş dönemdeki, “1 Kasım’da da tek başına iktidar çıkmazsa tek başına iktidar çıkana kadar seçim mi yapılacak'’ açıklamalarına, “Kimse 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden bir seçim beklemesin" dedi. DTO Başkanı Öztürk’ün seçim kaygısına
Öztürk’ün seçim kaygısına 'Yıldırım' cevap
Haberler / Yerel Politika
29 Eylül 2015 Salı 17:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO)İzmir Şubesi Eylül ayı gerçekleştirilen meclis toplantısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım katılımıyla yapıldı. 
ÖZTÜRK'ÜN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ 
Yıldırım konuşmasına Öztürk'e cevap vererek başladı. Yıldırım, "Ağustos ayında neler konuşulmuş diye baktım. Bir kısmında anlatılanlar aslında bugünü anlatan mahiyetteydi. Özellikle Yusuf Öztürk’ün açıklamalar yaptığını gördüm.  Yusuf Bey bu gibi genel ülke gündemini ilgilendiren ve denizciliği yakından ilgilendiren konulara temas etmiş. Bugün bu soruların cevabını aradığımız gündür” dedi.
SEÇİMİ KİMSE DAYATMA OLARAK ALGILAMASIN 
“Denizciliğimiz son birkaç yıldan beri parlak günler geçirmiyor” diyen Yıldırım koalisyon görüşmelerinden bahsederek şunları söyledi: “Denizciliğimiz son yıllarda parlak değil. Buna bir de ülkedeki siyasi belirsizlik, istikrar sorunu yüklenince geleceği dönük kaygıların olması doğal. Bunda bir yanlış görmüyorum. İşte biz bugün niye buradayı? Amacımız bu kaygıları ortadan kaldıracak geldiğimiz noktada ülkemizin geleceğe yönelik ufkunu, beklentilerini gerçekleştirme amacıyla şartlar bizi yeniden seçim yapmaya taşıdı. Bu bir gerçek… Bunu kimse dayatma olarak algılamasın. Koalisyon ihtimali doğduğu zaman cumhurbaşkanımız ‘herkes egosunu bir tarafa bırakmalı, bir siyasi irade oluşmalı’ diye hedefi koydu. Ama partiler bu uzlaşmada iyi bir sınav veremedi. Baştan reddedenler oldu. Kendini farklı konumlandıranlar oldu. AK Parti ve CHP bir inisiyatif aldı, gayret gösterdi ama neticelenmedi. Bir hükümet formülü gerçekleştiremeyeceğimiz ayan beyan ortaya çıkıktan sonra anayasanın ön gördüğü geçici seçim hükümeti kurulmak suretiyle 1 Kasım’da seçim yapılması kararı alındı. O süreç işliyor.”
KİMSE BAŞKA SEÇİM BEKLEMESİN 
Türkiye’nin yönetim kurma meselesini gündemden kaldırması gerektiğini belirten Yıldırım, meselenin memleket meselesi haline getirildiğinin altını çizen Yıldırım, “ Kimse 1 Kasım’dan sonra seçim beklemesin” dedi. Yıldırım, “Önümüzde 33 gün var. Sandığa gideceğiz. Ben de İzmir’den adayım. Ben yeni bir aday değilim. 2011-2015 arası bu güzel şehirde milletvekilliği görevi yaptım. İzmir’e hizmet etmek için gayret ettim. Hatta belediye başkanlığı yarışına da katıldım. Her ne kadar yeteri desteği almasak da İzmirlilerin gönlünde yer ettik. 1 milyona yakın İzmirli oylarıyla destek oldu. Bizim hedefimiz mutlaka ülkede tek başına iktidar hedefidir. Burada bir bencillik olduğunu düşünmeyin. Partim adına yaptığım bir talep değil. Gelişen şartlar böyle. Terörle mücadeledeki durum, ekonomik şartlar bunun keyfiyet değil mecburiyet olduğunu ortaya çıkarıyor. Önümüzdeki seçim sıradan bir seçim değil. Bu çok alışılmış bir şey değil.  Bunun bir anlamı var. Türkiye’nin istikrara öngörülebilirliğe ihtiyacı var. Uluslararası ticaret yapıyorsunuz. Yatırım planları, ticaret, ihracat, ithalat öngörüleri olmaz bir belirsizlik olursa bundan ilk etkilenecek sektör denizcilik sektörüdür. Şimdi o yüzden Türkiye’nin tekrar uzun vadeli, büyümeye endekslenmiş ve istihdama endekslenmiş yeni bir dönüşüme ihtiyacı var. Bizim hedefimiz bu. Seçimden sonra AK Parti tek başına iktidar olmadı, olur ya onun cevabı da şu; Kimse 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden bir seçim beklemesin. Bizim böyle bir öngörümüz yok. Türkiye’nin böyle bir lüksü yok. Tek başına ya da parçalı bir iktidar. Türkiye yönetim kurma meselesini gündemden kaldırıp vatandaşın asıl çözüm beklediği sorunlara yönelmesi şarttır. Mesele artık memleket meselesidir” şeklinde konuştu. 
TÜM SORUNLAR TAKİBİMİZDEDİR 
Denizcilik sektöründe yaşanan sıkıntıları da dile getiren Yıldırım, “ Denizcilikte asla farklı bir durum söz konusu değildir. Yokluğumuzda belki biraz ihmal edilmiş olabilir ama geriye gidiş yoktur. İnsan kaynağını daha da etkin hale getirmemiz gerekiyor. Kazaların büyük çoğunluğu insan kusurundan kaynaklanıyor. İnsana yapacağımız yatırımın sonucu yıllarla sınırlı değildir. Nesilden nesile devam eder gider.  Bu bizim krizimiz değil. Bunu biliyoruz. Bu alanda yapacağımız yatırımlar bugünün ihtiyacı değil. Geleceğe yapılan yatırımlardır. Denizcilikle ilgili tüm olumsuz şartlara rağmen Türkiye uluslararası denizcilik camiasında etkinliğini git gide arttırıyor.  Dünyanın yükünü taşıyan 30 ülkeden 13’üncüsü Türkiye’dir. Tüm sorunlar da takibimizdedir. Güçlü bir siyasi iradenin güçlü bir hükümetten geçtiğini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Dolar yüzde 30’un üzerinde değer kazandı. Ülke genelinde bunun ne anlama geldiğini düşünün” dedi. 


İZMİR BİZE NE DESTEK VERİRSE 10 KATI DÖNER
İzmir’in verdiği desteğin 10 katını vereceklerini söyleyen Yıldırım,  “Türkiye’nin iç hatlarını İzmir’e boşuna yapmadık. Yeni fuar alanına öncekinden az katılım olmuş. Bu şehrin potansiyeli, imkanları daha fazla. Yerel yönetim, merkezi yönetim çekişmesi algısının bir faydası yok. İZBAN’da bu parti demedim inisiyatif aldım şehre kazandırdım. Bundan böyle de şehri ilgilendiren her konuyu arkadaşlarımla beraber Ankara’da bizzat takip edeceğim. Bu mazereti ortadan kaldıracağız. Bunun arkasına da kimse sığınmasın. El birliğiyle bu şehir bir yerlere götürelim. İzmir Türkiye’ye lazım… İzmirsiz Türkiye eksik olur. İzmir beni seçer seçmez ama mesele memleket meselesidir. Güçlü iktidara sahip olmazsak kısa örnek Türkiye’nin nelerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. İzmir bize ne kadar güç verirse on katı İzmir’e geri döner” diye konuştu. 
MESAJI ALDIK
Tek partinin iktidar olması gerektiğini belirten Yıldırım, “Bizim illa biz iktidar olalım gibi bir bencilliğimiz ve derdimiz yok. Ama iktidar olması lazım… Kim yakınsa onu yapın. Karar veren bir iktidar olması lazım. Siz iş adamısınız. Bir saat geç karar verdiğiniz zaman ne olacağını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Karar iradeyle verilir. O da milletin verdiği güçle olur. Gönlünüzde farklı partiler vardır bundan doğal bir şey yok. Bunu anlıyor ve saygıyla karşılıyorum. Ama geldiğimiz nokta memleket meselesidir. Hatalarımız mutlaka olmuştur ama hatalarımızdan ders almasını da biliriz. 7 Haziran’ın verdiğini mesajı da iyi aldık. Nerede yanlış yaptığımızın muhasebesini yaptık. 78 milyonu kucaklayacak şekilde ülkeyi yönetmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.



TEKRAR ADAY OLDU 
DTO Meclis Başkanı Geza Dologh ise “Sayın bakanımız yine çok şükür aday oldu. Geçen sefer de aday olmasını istiyorduk ama parti içindeki durumdan dolayı olamamıştı. Sonrasında Türkiye için hayırlı olmayan bir anlaşmazlık bizim için hayırlı oldu ve tekrar aday oldu. Kendisi çok çalışkan bir bakanımız olduğu için bize zaman ayırabilecek” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası