Ege Postası
Geri

Palandöken Belediyesi, Erzurum kültürüne mezarlık kitabını hediye etti

Erzurum merkez Palandöken Belediyesi, kültür yayınları kapsamında, 'Erzurum Türbeleri ve Ziyaret Yerleri' isimli eseri yayınladı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Şehrin manevi sahiplerini gelecek nesillere tanıtmak adına bu eseri yayımladık."...
Palandöken Belediyesi, Erzurum kültürüne mezarlık kitabını hediye etti
Haberler / Kültür - Sanat
27 Mayıs 2013 Pazartesi 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum merkez Palandöken Belediyesi, kültür yayınları kapsamında, 'Erzurum Türbeleri ve Ziyaret Yerleri' isimli eseri yayınladı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Şehrin manevi sahiplerini gelecek nesillere tanıtmak adına bu eseri yayımladık." dedi.

Palandöken Belediyesi, kültür yayınlarının 8. serisini çıkarttı. Belediye başkan yardımcılarından tarihçi Muzaffer Taşyürek'in hazırladığı, içeriği genişletilmiş ve 130 fotoğrafla desteklenmiş kitap, 3 bin adet bastırıldı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, kitabın il genelindeki okullar dahil bütün kütüphanelere gönderileceğini ifade etti. Bulutlar, isteyen kişilere de ilgili kitabın ücretsiz dağıtılacağını kaydetti.

Şehirlerin gerçek sahiplerinin üzerinde yaşayanlardan çok toprağın altındaki manevi şahsiyetlerin olduğunu dile getiren Bulutlar, "Şehirlerin görünürde sahipleri içerisinde yaşayanlar olsa da, şehirlerin asıl sahipleri o şehri var kılan, var olmasına sebep olan manevi mimarlardır. Bizden daha çok bu şehirli olmuş, bu şehirle anılmış ve anılmaya devam eden, edecek olan asıl sahipleri unuttuk." ifadelerini kullandı. Başkan Bulutlar kitapta, Erzurum türbeleri, kümbetleri, cami hazireleri, kaybolan mezarlık ve türbeler, mahalle mezarları ve sahabe mezarlarının yer aldığını kaydetti.

Kültür hizmetleri kapsamında el yazması kütüphanesi açacaklarını da aktaran Bulutlar, "Yunus Emre Spor Salonu ve Kültür Merkezi bünyesinde halk kütüphanesi de oluşturacağız. Kitaba, kültüre, eğitime önem veriyoruz. Bugüne kadar okullara ve öğrencilerimize Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 15 bin kitap hediye ettik." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası