Ege Postası
Geri

Tasarruf politikaları insan hakları sınırlarına dayandı

Alman Yeşiller Partisi'nden Federal Meclis Milletvekili Volker Beck, Avrupa'da tasarruf politikalarının sosyal ve insan hakları sınırlarına dayandığını söyledi. Berlinde Humboldt-Viadrina Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Avrupa'da ekonomik...
Tasarruf politikaları insan hakları sınırlarına dayandı
Haberler / Dünya
17 Haziran 2013 Pazartesi 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Yeşiller Partisi'nden Federal Meclis Milletvekili Volker Beck, Avrupa'da tasarruf politikalarının sosyal ve insan hakları sınırlarına dayandığını söyledi. Berlinde Humboldt-Viadrina Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Avrupa'da ekonomik krizden sonra uygulanan tasarruf politikalarının masaya yatırıldığı tartışma programında konuşan Volker Beck, Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından dayatılan tasarruf politikalarının krizden çıkış yolunu göstermediğini, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerdeki krizleri daha da derinleştirdiğini kaydetti. Beck, krizden çıkış için tasarrufun yanı sıra yatırım ve tüketimin de gerekli olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletlerin borç krizinin insan haklarına etkisi konusundaki raportörü Dr. Cephus Lumina ise Yunanistan'da uygulanan ekonomik tedbirlerin başarısız olduğunu belirtti. Dr. Lumina Yunan halkının üçte birinin fakirlik sınırının altında yaşadığını, yüzde 16'sının da büyük yoksulluk içinde yaşadığını ve ülkede intihar vakalarının da arttığını dile getirdi. Dr. Lumina krizin ülkede yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı da tetiklediğine dikkat çekerek kendisine siyahi bir insan olarak ülkede korumasız olarak dolaşmamasının tavsiye edildiğini aktardı.

Yunanistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Konstantinos Papaiannu ise ülkede son üç yılda işsizliğin ikiye katlandığını, ülkede polis şiddetinde de büyük artış olduğunu ifade etti. Alman Parlamentosu'nda Hıristiyan Birlik Partileri Grubu'ndan Milletvekili Thomas Silberkorn ise ekonomik tedbirlerin başarılı olması için önce işleyen bir bürokrasi kurulmasının gerekli olduğuna dikkat çekti. Thomas Silberkorn, krizin aşılmasında takip edilmesi gereken tek bir yol olmadığını kaydederek şu an uygulanan tedbirlerin başarılı olmaması halinde nasıl bir politika uygulanacağının bilinmediğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası