Ege Postası
Geri

Ve Konsey yeni başkanını seçti: Karabağlar'da ilk kez

Sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı’nın yerine yeni başkan Seniye Nazik Işık oldu. Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra muhtarlar ve meclis üyelerinin de katıldığı seçime Seniye Nazik Işık tek aday olarak girdi. Konseyin yeni yürütme kurulu üyeleri de belirlendi. Ve Konsey yeni başkanını seçti
Ve Konsey yeni başkanını seçti: Karabağlar'da ilk kez
Haberler / Yerel Politika
23 Ağustos 2015 Pazar 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son dönemde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakma kararı alan Prof.Dr.Adnan Oğuz Akyarlı, birlikte görev yaptığı kent konseyi meclis ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, “sivil toplum ilişkisi ve belediye ilişkisi kent konseyi üzerinden gidecektir” diyerek kendilerine yetki devri yaptığını hatırlatan Akyarlı,  “ Bu bize verilen değerdir. Ben Başkan’ımıza verdiği her destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Karabağlar’a gönülden bağlıyım,  bir görev verildiğinde yardımcı olacağımdan hiç şüpheniz olmasın.” dedi.

480 bin nüfusun görüş ve önerilerini katmalıyız
Gerçekleşen seçim öncesi konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise görevinden ayrılan Akyarlı ve yönetimine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kent konseylerinin siyaset yapılacak yerler olmadığını belirten Başkan Selvitopu, kent konseyinin amacının toplumla bütünleşmek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Kent konseylerinin hedefi, kentte herkesi kucaklayan bir yapıyı ortaya çıkartmaktır. Önümüzdeki süreçte kent konseyinin hedefi , Karabağlar’da yaşayan 480 bin nüfusa ulaşabilmektir. Siyasi düşüncelerine bakmadan herkesi buraya çağırıyoruz.  Biz toplumla bütünleşmek istiyoruz,  hangi siyasi ve etnik köken olursa olsun birlikte olmalıyız. Dar anlayışla çalışmamalıyız aksi durumda topluma fayda yerine zarar veririz. Buna kimsenin hakkı yok. Yönetime katılımcı anlayışla 480 bin nüfusun görüş ve önerilerini katmamız gerekir. Bunu başarabilirsek çok önemli adımlar atmış oluruz.” 



Yeni yönetim belirlendi
Konuşmaların ardından Divan Başkanlığını Avukat Mehmet Türkbay’ın yaptığı seçimlere tek aday olarak giren Seniye Nazik Işık Karabağlar Kent Konseyi’nin ilk kadın başkanı oldu. Kapalı usul yapılan oylama sonunda ise yürütme kuruluna Servinaz Ömür, Mürvet Engin, Rıza Ercan, Gülser Geyik, İlyas Aydınalp, Laçin Ergün, Nurdan Erdemir, Ayla Karadeniz, CHP İzmir Eski Milletvekili Hülya Güven, Kamuran Mut ve Ramazan Suna seçildi.

Birlikte başaracağız
Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Seniye Nazik Işık kendisine destek olan herkese teşekkür etti. “Emek değerlidir” denen bir anlayıştan geldiğini hatırlatan Işık “Eşitlik, özgürlük, adalet ve dayanışma diyen bir sosyal demokrat anlayışla 14 yaşından beri sivil toplum örgütlerinde çalışarak bu günlere geldim. Önemli olan benim kimliğimden çok yapacaklarımızdır. Birlikte çalışmaya açığız ve herkesin kent konseyine katkı koymasını arzu ediyorum.” dedi. 

Seniye Nazik Işık kimdir'
 Ankara Üniversitesi ve Londra Üniversitesi'nde yüksek lisans dereceleri bulunan ve çeşitli üniversitelerde akademisyenlik gibi görevlerde bulunan Seniye Nazik Işık, İzmir doğumlu.  Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler projeleri de dahil olmak üzere çok sayıda sosyal projelere danışmanlık yapan ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Işık, 2 çocuk annesidir.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası