Ege Postası
Geri

Ahmet Akın'dan belediye başkanlarına 3 konuda önemli talimatlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İzmir’de ilçe belediye başkanları toplantısında önemli mesajlar verdiği aktarıldı. Akın’ın belediye başkanlarına yaklaşık 9 ay sonra yapılacak yerel seçimler öncesi daha çok çalışmaları gerektiği talimatı verirken, ittifaka ve kongrelere ilişkin de önemli mesajlar verdiği öğrenildi. Akın’ın ittifaka yönelik; CHP Genel Merkezi’nin ittifakın devam etmesinden yana olduğunu, devam ederse yerel seçimlere daha güçlü girileceğini vurguladığı öğrenildi. Akın’ın ayrıca belediye başkanlarının kendi işlerine bakmalarını, kamu gücüyle kongrelere müdahale edilmemesi ve kavga gürültüye mahal verilecek uygulamalardan uzak durmaları gerektiğini söylediği ileri sürüldü.
Ahmet Akın'dan belediye başkanlarına 3 konuda önemli talimatlar
Haberler / Yerel Politika
17 Haziran 2023 Cumartesi 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- (Kulis Haber) CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, sabah saatlerinde, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı toplantıda ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

Toplantı sonrası yaptığı açıklamada yerel seçimlerde İzmir’de 30’da 30 hedefi koyan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, basına kapalı yapılan toplantıda ise önemli talimatlar verdiği öğrenildi.

“KUTUPLAŞMAYALIM”

Akın’ın "Her şeyden önce çok önemli bir seçimden çıktık, birlik, beraberlik içerisinde hareket edelim. Seçmenimizin morali bozuk. Kutuplaşmayalım.” dediği ileri sürüldü.

“KEMAL BEY’E HAKSILIK EDİLMESİN”

Öte yandan kaybedilen seçimin ardından, dışarıdan belli bir gazeteci tayfasının Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na temelsiz istinatlarda bulunduklarını ve bunun için Kemal Bey’e haksızlık edilmemesi gerektiğini söylediği öğrenildi.

“SIKI ÇALIŞIN” TALİMATI

Kardeş ilçe çalışmalarının devam ettirilmesi gerektiğini belirten Akın’ın,  yönetimi CHP’de olmayan yerlerde daha sıkı çalışma yapılmasını istediği ileri sürüldü. CHP’nin ilk hedefinin elinde bulunan belediyeleri korumak olduğunu ifade eden Akın’ın kritik ilçelerde ise başkanların kaybetmemesi için daha sıkı çalışmaları gerektiğini savunduğu aktarıldı.
Ayrıca belediyesi CHP’de olmayan ilçelerde çalışmalara hız verilmesini istediği ve bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne büyük görevler düştüğünü söylediği iddia edildi.

“İTTİFAK PARTİLERİYLE UYUMLU ÇALIMAYA DEVAM EDİN”

Akın’ın ittifaka yönelik de kritik mesajlar verdiği, CHP Genel Merkezi’nin ittifakın devam etmesinden yana olduğunu, devam ederse yerel seçimlerde daha güçlü girileceğini vurguladığı öğrenildi. Genel seçimler sonrası İYİ Parti’nin de sıkıştığını belirten Akın’ın yerel seçimler öncesi hedefin 500-600 arasında belediye kazanılması olduğundan ittifakın mutlak devam etmesi gerektiğini söylediği iddia edildi. Akın’ın bunun için belediye başkanlarının ittifak partileri ile uyumlu çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini söylediği belirtildi.

“KAMU GÜCÜNÜ KULLANARAK KONGRELERE MÜDAHİL OLMAYIN”

3 Temmuz’da mahalle delege seçimleri ile başlayacak kongre sürecine ilişkin ise Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın belediye başkanlarına uyarılarda bulunduğu iddia edildi.Belediye başkanlarından örgütün işine karışmamalarını istediklerini ileten Akın’ın belediye başkanlarının kendi işlerine bakmalarını, kamu gücüyle müdahale edilmemesi ve kavga gürültüye mahal verilecek uygulamalardan uzak durmaları gerektiğini söylediği ileri sürüldü. Akın’ın belediye başkanlarından ilçedeki dengeleri gözetmelerini istediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası