Ege Postası
Geri

Bakan Çelik'ten oy çalma iddialarına yanıt

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP, MHP ve HDP'yi sert sözlerle eleştirdi. AK Parti'nin oyları çalacağı şeklindeki iddiaları İzmir'den yanıtlayan Bakan Çelik, "Kim diyorsa ki oylar çalınacak, şuandan itibaren takip eden seçimde hüsrana uğrayacağı için yalan söylüyor. Bunu söyleyenler koltuğu bırakmamak için bahane üretiyor" dedi. Bakan Çelik o iddialara İzmir'de yanıt verdi
Bakan Çelik'ten oy çalma iddialarına yanıt
Haberler / Seçim
19 Mayıs 2015 Salı 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - İzmir'deki programı kapsamında Atatürk Müzesi'nin açılışının ardından İzmir Valiliği'ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik'i AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekilleri, milletvekili adayları ve çok sayıda partili karşıladı. 

"BAKAN ÇELİK'TEN İZMİR'E NET MESAJ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

BUNLAR SEÇİME AYARLI BOMBALAR 
Adana ve Mersin'de HDP seçim bürolarına eş zamanlı olarak yapılan bombalı saldırıları kınadığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, "HDP'ye dönük saldırılar oldu. İstihbarat birimlerini topladım. Herhangi bir partiye yapılan saldırılar bütün siyasi partilerdir. Seçim bürosuna, seçim arabasına saldırmaları hepimizin meselesidir. Eş zamanlı olarak patlayan bombalar, bunlar HDP'nin değil hepimizin meselesidir. AK Parti CHP ve MHP ye yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. Zaman ayarlı bombalar ama bunlar seçime ayarlı bombalar. Vatandaşlarımızın arasındaki rekabeti husumete dönüştürmek için yapıyorlar. Bu memleket için mecliste beraber çalışacağız. Yeri gelince yine el ele tutuşacağız. İzmir'de bu centilmenliğin korunacağına inanıyorum. Herkes çıksın meydanlara bu bayramdır. Provokasyonlara karşı siyasi partiler sistemini hedef alıyorsa karşısına dikiliriz" dedi. 

PETROL, DOĞALGAZ BULMADIK
AK Parti döneminde Türkiye'nin iyi yönetilmesi ve kaynakların iyi kullanılmasıyla bu günlere geldiğini söyleyen Bakan Çelik, daha önceki yıllara ait gazete haberlerini hatırlatarak şunları söyledi: "Devlet çöktü diyor. Para kalmamış, yurtdışındaki büyükelçiler Türkiye'ye gelemiyor. CHP genel başkanının bir açıklamasında işçiye ve memura ödenecek para kalmadı. Bazı gazete manşetleri 6 ay işçiye para ödenemedi diyor. 3'üncü büyük donör ülke olmuş bir ülkeden bahsediyoruz. 15 sene evvel okul zamanı çocuklara verecek kitap bulamazdık. Bu çocukların ders kitapları ücretsiz veriliyor. Pertrol, doğalgaz bulmadık. Fark Türkiye'nin iyi yönetilmesi ve kaynakların iyi kullanılmasıdır. Kılıçdaroğlu, emekli torununa bayramda ne kadar para vereceğini düşünmeyecek diyor. Ne veriyorsa 5 katını veririz anlayışı ve hesapsız harcama bizleri 2001 krizine götürdü. İnsanların iş bulamayacağı bir Türkiye'ye çevirmeye çalışıyorlar. Herkes buna dikkat etsin. Kılıçdaroğlu Bağkur'u SKK'yi batırmış. Onun mantığıyla on katı harcarsınız iki yıl sonra haciz gelir" diye konuştu. 



MHP,CHP, HDP GİBİ PARTİLER ÇOK AMA.. 
"Türkiye'de iki tane parti var. AK Parti seçmeni değişim, ileri demokrasi ve güçlü ekonomiyi savunuyor" diyen Bakan Çelik, "Diğerlerinin adına kaos partisi diyorum. Üç tane genel başkan var. Sabah Kemal Kılıçdaroğlu, öğlen Devlet Bahçeli, akşam Demirtaş'a bırakıyor. Bunlar Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye istiyorlar. AK Parti'nin Davutoğlu başkanlığında birinci parti çıkmamasını istiyorlar. Irak ve Suriye'de CHP, MHP, HDP benzeri partiler olduğu için kaos var. Herkesi dengeleyecek AK Parti  gibi bir parti olmadığı için ortaya çıkan sonuç bu. AK Parti olmadan böyle bir sonuç çıkar" diye konuştu.  

HDP VE MHP'YE GÖNDERME 
HDP ve MHP'ye yüklenen Bakan Çelik, "2001 de dünyada kriz yıkken bunlar Türkiye'yi batırdı. Dünyada kriz varken Allah korusun bunların seçim beyannamesi hayata geçse Türkiye 2001'den beter olur. AK Parti'yle hedef 2023. Yeni Türkiye'nin partisi AK Parti bunlar eski Türkiye koalisyonudur. Kim ne veriyorsa 5 fazlası mantığıyla olmaz. Sanmayın ki MHP ile HDP ayrı. HDP'nin yükselttiği tansiyon MHP'yi besliyor. MHP'nin yükselttiği tansiyon HDP'yi besliyor" dedi. 

KİM Kİ OYLARI ÇALACAKLAR DİYORSA... 
AK Parti'nin oyları çalacağı şeklindeki iddiaları İzmir'den yanıtlayan Bakan Çelik, "Oyları çalacak dendi. Anketler seçim sonucuymuş gibi bir algı yaratıyorlar. Şimdi de oylar çalınacak diyorlar. Siyasi partilerin her birinin oyunu koruyacağız. Seçim sonrasında bu oylara kavuşamayacaklar. Kim diyorsa ki oylar çalınacak, şuandan itibaren takip eden seçimde hüsrana uğrayacağı için yalan söylüyor. Bunu söyleyenler koltuğu bırakmamak için bahane üretiyor. İzmir'deki teşkilatta neşe içinde bir demokrasiye koşuyoruz. Yorulduysanız İzmir'e gelin çalışamaya devam. İzmir'in 2023 hedefleri için olmazsa olmaz" şeklinde konuştu. 

HUZURLA BÜYÜYEN TEK ÜLKEYİZ 
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, "Alsancak'ta bulunan müze evini Sayın bakanımızın katılımıyla açtık. Atalarımızın bize ne kadar zor şartlarda ülke bıraktığını hatırladık. İzmirliler çocuklarını tekrar tekrar müzeye götürmelerini ve bugünlere nasıl geldiğimizi anlatmalarını istiyoruz. Büyük bir medeniyet kurduk. Tüm dünya ateş çemberi içerisinde. Huzurla büyüyen tek ülkeyiz. Kendilerine göre darbe yapanlar Mısır'da, bizim atalarımızın bıraktığı topraklarda seçimle bir Cumhurbaşkanı getirdiler. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanını asma kararı alındı. Ahlaka ve demokrasiye sığmayan durumdur. Değerlerimizi savunuyoruz. Demokrasinin özgürleşmesi için sivil bir Anayasa için çalışıyoruz. Gençlerimize emanet edeceğimiz bu ülkede İzmir'de birinci parti olacağız" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası