Ege Postası
Geri

Bir tepkide Hüseyin Aslan'dan

Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ön plana çıkan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, haremlik selamlık yurt uygulamasına tepki gösterdi. Uygulamanın ‘cinsiyet ayrımcılığını’ körükleyeceğini savunan Aslan, “ Din devleti İran bile 2011 yılında yüksek eğitimde kız ve erkek öğrenci ayrımını savunan girişimleri reddetmiş, bunu akla, bilime aykırı bulmuştur. Ülkemizde ki bu uygulama acaba ilerleyen süreçte derslikleri de haremlik selamlık şekline dönüştürme çabalarının ilk adımı mıdı? Yoksa bir takım özel yurt ve öğrenci apartlarına rant sağlama girişimi midir'” dedi.
Bir tepkide Hüseyin Aslan'dan
Haberler / Yerel Politika
28 Eylül 2013 Cumartesi 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, ülke genelindeki karma öğrenci yurtlarını kadın ve erkek yurduna dönüştürme kararı İzmir’de hayata geçirilmiş, Ege Üniversitesi yurtları ayrıştırılmıştı. Konuya sert tepki gösteren İzmirlilerin yanı sıra adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Aslan da, sessiz kalmadı. Aslan, uygulamanın son dönemlerde çeşitli şekillerde beliren cinsiyet ayrımcılığını körükleyeceğini öne sürdü.

“GENÇLERİN SESİNE KULAK VERİLMELİ”
Uygulamaya ilk olarak çağdaş, cumhuriyetçi, laik ve Atatürkçü yapısı ile bilinen İzmir’de başlanılmasının da manidar olduğunu belirten Aslan, “ Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç, tepkilere karşılık olarak uygulamayı tamamen insani olarak yorumlamıştır ancak iş ne yazık ki bu kadar basit ve sıradan bir insani durumdan ibaret değildir. Yolunu çağdaş değerler ölçüsünde belirlemiş Türkiye’de bu uygulama açık bir cinsiyet ayrımcılığıdır ve bunu körükleyecek bir adımdır. Bornova kampüsündeki yüzlerce erkek öğrenciyi Buca, Çiğli ve Balçova gibi uzak yerleşkelere yönlendirmek gençlerimizin zaten güçlükle sürdürdükleri öğrenim hayatlarını daha da zorlaştırmıştır. Bahsettiğim bu ilçelerden okullarına gitmeleri gençlerimizin sırtına hem uzun zaman kayıplarını hem de yeni mali yükleri de yüklemiştir. Bu karar yeniden gözden geçirilmeli, gençlerin sesine, talep ve isteklerine kayıtsız kalınmamalıdır” dedi.

İRAN BİLE ŞİDDETLE REDDETMİŞTİR…
2011 yılında İran’da yaşanan benzeri bir gelişmeyi de örnek gösteren Aslan, “ İran İslam Cumhuriyeti, adından da anlaşılacağı üzere bir din devletidir. Katı kurallara sahiptir. Hal böyleyken bile iki yıl önce ülkede kız – erkek öğrencilerin ayrı ayrı ders görmesi yönündeki girişimler şiddetle reddedilmiş, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, eğitim bakanına emir vererek, bilimsellikten uzak’ olarak nitelediği bu girişimleri durdurmasını istemiştir. İran’ın bile çağdaş dünya normlarına, bilimselliğe aykırı bulduğu ve cinsiyet ayrımcılığı dediği benzeri uygulamanın laik değerlerle yoğrulmuş ülkemizde adım adım uygulamaya konması hem çok anlamlıdır hem de kabul edilebilir değildir” diye konuştu.

DERSLER DE Mİ HAREMLİK SELAMLIK OLACAK'
Aslan, uygulama ile ilgili değerlendirmesinde iki farklı noktaya da işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “ Bu uygulama acaba ilerleyen süreçte derslerde de uygulanacak mıdı? Derslerde de haremlik selamlık durumunun oluşmayacağının garantisi nedi? Diğer bir soru ise belli çevrelere rant yaratmak ile bir ilgisi var mıdı? Zira uygulamanın özel yurtlara ve apart sahiplerine yaradığı haberleri medyada yer bulmaktadır. Yurtları üniversitelerine uzak kalan öğrencilerin, okullarına yakın ikamet aramaya başladığı dolayısıyla da özel yurt ve öğrenci apartlarına yöneldikleri konuşulmaktadır. Dolayısıyla yapılacak en yerinde davranış dış dünyada da Türkiye’ye bakışı bir nebze daha yaralayacak bu tür uygulamadan süratle vazgeçilmesidir.”

“BENZERİ UYGULAMAYI İRAN BİLE REDDEDERKEN TÜRKİYE’DE İLK OLARAK İZMİR’DE HAYATA GEÇİRİLMESİ OLDUKÇA MANİDARDIR” DEDİ…
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası