Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de delege seçimi tamamlandı

CHP İzmir'de delege seçimlerinde son gün mesaisi yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın mahallesi olan Yalı'da kimliği belirsiz bir erkek, sandığa çekiçle vurarak kaçtı. Yeterli katılım sağlanamadığı için seçim iptal edildi. Bostanlı'da ise kongre havasında delege seçimi oldu. Çift listeli yarışta kazanan Ali Engin/Müjdat Ünsalan'ın beyaz listesi oldu. Sarı listede yer alan Cevat Durak, Cihan Türsen delege seçilemedi. Sarı listeye dışarıdan destek veren ve Ali Engin'i hedefe koyan Cevdet Tümtürk ve Adnan Alabay da kaybetmiş oldu. Bostanlı'da kongre gibi delege seçimi
CHP İzmir'de delege seçimi tamamlandı
Haberler / Yerel Politika
15 Kasım 2015 Pazar 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - 1 Kasım sandığından istediği sonuçla çıkamayan CHP'de, parti içi olağan kongre takvimi işliyor. Ağustos ayında ertelenen kongre takvimini 3 Kasım itibariyle başlatan CHP'de, delege seçimlerinde son gün heyecanı yaşandı.

Son gün mesaisinde Buca, Çiğli, Karşıyaka ve Bornova gibi büyük ilçelerde sandık kuurldu.

Gün içinde gözler Karşıyaka'da Bostanlı, Donanmacı, Çiğli'de EVKA-5, Buca Efeler ve Bornova'da da Atatürk, Kızılay gibi mahallelerde oldu.

SANDIK KURULAN MAHALLELER

Çiğli: Evka-5, Maltepe, Kaklıç

Buca: Mustafa Kemal, Çamlıpınar, Göksu, Yenigün, Kuruçeşme, Yıldız ve Efeler

Karşıyaka:Yalı, Bostanlı, Cumhuriyet, Örnekköy, Mustafa Kemal, Goncalar ve Donanmacı

Bornova: Atatürk, Evka-3, Evka-4, Kızılay, Işıklar, Merkez, Serintepe ve Yeşilova 



BOSTANLI'DA BÜYÜK MÜCADELE
Karşıyaka’da  sonucun merakla beklendiği mahalle Bostanlı'ydı...Bu süreçte bir çok mahallede uzlaşıyla hareket eden Karşıyaka Belediyesi Eski  Başkanları Cevat Durak ile Cihan Türsen'in yer aldığı sarı listeyle, Ali Engin'in İl Eski Yöneticisi Abdullah Engin, İl Eski Yöneticisi Müjdat Ünsalan ve Meclis Üyeleri Önder Koç, Nurşen Balcı destekli beyaz listesi yarıştı. Sarı listeye İlçe eski başkanları Adnan Alabay ve Cevdet Tümtürk gibi isimlerde destek verdi.


Sarı listede Cevat Durak, Cihan Türsen, Hamdullah Akgül, Rıfat Özer, Metin Tokatlıoğlu, Metin Karadayı, beyaz listede ise Ali Engin, Müjdat Ünsalan, Abdullah Engin,Nurşen Balcı, Ali Karaege,Önder Koç, Şükrü Parmaklı, Mehmet Özyiğit, Hayrullah Özkan, Öznur Kılınç  gibi isimler yer aldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Çakmur her iki listede yer aldı.Sandık Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu'nda kurulurken, oy atma işlemi saat 10:00'da başladı, 16:00'da sona erdi. Bostanlı'da seçimi gözlemci olarak İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay,  İl Yönetici Nurettin Gelmez ve İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Yıldırım takip etti. Sarı listeye destek veren isimlerin yakalarında sarı gül olması dikkat çekti.


ZAFER BEYAZ LİSTENİN
Bostanlı'da kazanan Ali Engin ve Müjdat Ünsalan'ın birlikte yer aldığı beyaz listenin oldu. 683 oyun kullanıldığı Bostanlı'da beyaz listeye sandıktan 369 oy çıktı. Cevat Durak ve Cihan Türsen gibi iki eski belediye başkanını buluşturan sarı liste ise 307 aldı. Durak, Türsen delege seçilemedi.


YALI'DA ÇİFT LİSTE SÜRPRİZİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın mahallesi olan Yalı'da çift liste sürprizi yaşandı. Belediyenin ağırlığının hissedildiği beyaz listeye Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cihan Türsen'in öncülüğündeki Özgür Üye Platformu mavi listeyle rakip oldu. Akpınar'ın ismi beyaz listede yer alırken, mavi listede yer verilmedi. 40 delegenin seçileceği Yalı'da mavi liste seçime 36 kişilik bir listeyle girdi.



SANDIĞA ÇEKİÇLE SALDIRI
Yalı Mahallesi'de oy atma işlemi devam ederken, kimliği belirsiz bir erkek sandığın başına geldi. Sandık görevlileri kimlik sorunca "Kimliğim yok ama çekicim var" dedikten sonra sandığa çekiçle vurdu. Sandığa saldırıda bulunan kişi daha sonra arabaya binerek kaçtı. Arabanın düğün arabası süslemesi yapıldığı ve  plakanın 'evleniyoruz' yazısı nedeniyle kapalı olduğu belirtildi. Partililer arasında büyük panik yaşandı. Sandık sorumlusu ilçe yöneticisi Cemil Tugay, " Sandığımızda herhangi bir problem olmadı. İptali gerektirecek bir durum oluşmadı. Sandığımız sağlam seçim devam ediyor" dedi. İlçe Başkanı Mustafa Özuslu yaşanan olay nedeniyle mahalleye gelerek bilgi aldı. 


ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI
Yalı Mahallesi'nde sandık saat 16:00'da kapandı. Yeterli çoğunluk sağlanamadı ve seçim iptal oldu.  Genel Merkez tarafından açıklanan takvime göre delege seçimlerinin son günü olması nedeniyle Yalı Mahallesi ile ilgili belirsizlik yaşandı. İl Sekreteri Osman Peri, " Seçim yarın aynı yerde aynı saatte yapılabilir" dedi.




ÖRNEKKÖY'DE ÇİFT LİSTE YARIŞTI
Örnekköy mahallesinde sandığa çift listeyle gidildi. Kırmızı listede Tayfur Çetin, Nihal Uçan, Kamber Çardak, Arda Kalaycı gibi isimler, beyaz listede ise meclis üyesi Yaşar Duransoy dışında Muammer Uluğ, Cemal Gülveren, Erol Çağlar yer aldı. Örnekköy'de kırmızı liste kazandı. Kırmızı listeye 282 oy çıkarken, beyaz liste 165 oy aldı. 


BARLAK DELEGE OLAMADI!
Donanmacı Mahallesi'nde de seçime çift listeyle gidildi. Kırmızı listede Karşıyaka Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Süha Barlak yer aldı. Karşıyaka Belediyesi Eski Meclis Üyesi Ramadan Gezginci'nin desteklediği sarı listede ise Mehmet Şakir Örs  Ayçin Tanuk, Müge Abdullahoğlu, Halil Altun gibi isimler yer aldı.

Donanmacı'da  sarı liste 94 oyla kazandı. Kırmızı listeye 87 oy çıktı.

CUMHURİYET'TE KIRMIZI KAZANDI

Cumhuriyet’te de beyaz ve kırmızı liste yarışıyor. Beyaz listede Kemal Çetin, Gülşen Önder, Birsen Altun, Cuma Zorlu,  kırmızı listede ise  Özgür Demir, Aysel Arslan gibi isimler yer alıyor. Sandıktan kırmızı listeye 184 oy çıkarken, beyaz liste 121 oyda kaldı. 

GONCALAR TEK LİSTE
Goncalar Mahallesi’nde tek listeyle seçime gidildi Muharrem Gezginci, Yüksel Bakış, Metin Durak, Ali Can ve Sibel Sarı gibi isimler delege oldu. 

MUSTAFA KEMAL'DA BU KEZ TEK LİSTE
Cumartesi günü sandığı kurulup çift listenin yarıştığı Mustafa Kemal Mahallesi'nde 89-89'luk sonuç oluşmuştu. Sandık bir gün sonra aynı saat ve yerde yeniden kuruldu. İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in görevli olduğu sandıkta bu kez seçime tek beyaz liste ile gidildi. Diğer beyaz liste çekildi. 102 oy kullanılırken 101 oy geçerli sayıldı. Büyükşehir Meclis Üyesi Deniz Aydoğan dışında İsmail Demirtaş,  Nurcan Talan, Olcay Cenik, Atalay Düzgün, İlker Hasdemir, Yasemin Ataş, Ayper Savcı, Şahin Kaya, Mehmet Tuncer, Cevat Değer delege seçilmeyi başardı. Listede genç ağırlığı dikkat çekti.




ÇİĞLİ EVKA 5'TE SICAK DAKİKALAR

Çiğli'de gözler Evka-5 Mahallesi'ndeydi...Çift listeli rekabetin yaşanacağı mahallede oy kullanma işlemine geçilmeden sandık başında tansiyon yükseldi.

Beyaz listeye destek veren İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer'in, seçim için görevlendirilen İl Başkan Yardımcısı Kemal Kaygül'e, sandığın kurulacağı masada oturamayacağı yönünde itiraz etmesi üzerine tansiyon yükseldi. Koçer, masaya gelerek Kaygül'e, " Sen burada oturamazsın.Sen gözlemcisin görevli değilsin. dedi. Kaygül ise " Ben görevliyim otururum. Gidersin itiraz edersin" yanıtını verdi.


Koçer ise "Senin burada oturma şansın" yok diye Kaygül'e karşılık verdi. İki listeye destek veren isimlerin araya girmesi üzerine tansiyon daha da yükseldi. İlçe Gençlik Kolu Başkanı Baransel Güler'de tartışmaya katıldı. Güler, Koçer'in üzerine yürüdü. Araya giren partililer tartışmanın kavgaya dönmemesi için çaba sarf etti. Koçer, Kaygül'e tepkisini sürdürürken, " Senin ağzını burnunu kırarım" demesi üzerine olaya mavi listeye destek veren İl başkan Yardımcısı Niyazi Arslan'da müdahil oldu. Arslan, Koçer'e "Sen bizi tehdit edemezsin" dedi. Partililer hem Arslan'ı hem Koçer'i uzaklaştırdı.Sandık gecikmelide olsa kuruldu, oy atma işlemine geçildi.

LİSTELERDEKİ İSİMLER ŞÖYLEYDİ

Evka-5'te İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer’in desteklediği beyaz listeyle, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Başkan Yardımcıları Niyazi Arslan, Ali Karabay ve Şirin Akgül’ün desteklediği mavi liste yarıştı.

Beyaz listede Belediye Eski Başkan Yardımcısı Erkan Gül dışında Nazlı Kılınç, Serap Yalnız, Yaşar Avşar, mavi listede ise İlçe Eski Yöneticisi Yaşar Sert bulunuyor. Listede ayrıca Mehmet Gülcan, Gülnur Kuş, Akif Bozdağ gibi isimler yer aldı.

EVKA-5'TE MAVİ KAZANDI
Evka-5'te mavi liste 245 oyla seçimi kazandı. Beyaz liste 174 oyda kaldı.


MALTEPE'DE TEK LİSTE 
Hafta içi ilçe yönetiminin seçimi ertelediği ve  üyelerin bir kısmının tepki gösterdiği Maltepe'de sandık kuruldu. Saat 13:00'te başlayan seçime tek liste ile gidildi. Şükrü Yavuz, Osman Oflatçı, Ali Korkmaz, Sema Uzunbayır, Nazlı Dağ, Sibel Doğan, Savaş Turhan ve Haki Koçak delege seçildi.


BUCA KURUÇEŞME'DE MAVİ KAZANDI
Buca'da gözler Kuruçeşme'deydi...
İlçe Başkanı Gül'ün mahallesi Kuruçeşme'de de çift liste rekabeti vardı Beyaz listede eski belediye meclis üyesi Veli Balyemez, Ali Asker Düzgün gibi isimler yer alırken, mavi listede Ali Atik, Ali Rıza Kılıç, Arzu Başak, Songül Çimenli gibi isimler yer aldı.  
Kuruçeşme'de katılım yoğun oldu. 824 partili oy kullandı. 509 oy mavi listeye çıkarken, beyaz liste 310 oyda kaldı. İl Başkan Yardımcıları Savaş Akıncı, Bahattin Özdemir ve Gül Kalkan seçimi yakından takip etti.

EFELER'DE SÜNE/ YÜZER/BOZDAĞ ZAFERİ
Efeler'de  Selim Bozdağ, Hüseyin Yüzer,İsmail Yüzer, Mehmet Süne ve belediye destekli  mavi liste ile meclis üyesi İlhan Dal, ilçe kadın kolları başkanı Zahide Kuru ve Zaman Suyer, Naime Bakışlı gibi isimlerin desteklediği beyaz liste yarıştı. 22 delegenin çıkacağı Efeler Mahallesi'nde  beyaz listede Aydın Özcan, Hamide Sönmez, İlhan Dal, Zaman Suyer, Barış Gökdemir, Ali Üstün gibi isimler yer alırken, mavi listede Halime Nazlım, Ahmet Özkan, eski ilçe başkanı Selim Bozdağ, Kamuran Parıltı, eski belediye başkan yardımcısı Hüsnü Kaya ve İsmail Yüzer gibi isimler yer aldı. 

MAVİ KAZANDI
Sandığın açılıp oyların sayılması sonrası  Efeler'de kazanan mavi liste oldu. Mavi liste 180, beyaz liste 175 oy aldı. Halime Nazlım, Ahmet Özkan, eski ilçe başkanı Selim Bozdağ, Kamuran Parıltı, eski belediye başkan yardımcısı Hüsnü Kaya ve İsmail Yüzer delege seçildi.

ÇAMLIPINAR'DA DA MAVİ KAZANDI
Çift listeyle sandığa gidilen Çamlıpınar Mahallesi’nde de beyaz ve mavi yarışı yaşandı. Beyaz listede Asker Yılmaz, Ali Duman, Cafer Aksünger, Birgül Turgut yer alırken, mavi listede Gökçe Albay, Rojda Güven, Sinan Köse, Eser Turhan gibi isimler yer buldu. Sandıktan mavi listeye 129 oy çıkarken, beyaz liste 85 oyda kaldı.  

YILDIZ'I KIRMIZI KAZANDI

Buca’da çift listenin yarıştığı Yıldız Mahallesi’nde ise partililer sandığa gitti. Kırmızı listede Hüseyin Bayer, Cesur Şanlı, Ömer Ömeroğlu gibi isimler yer alırken beyaz listede ise  Neriman Aydemir, Gülizar Yıldız ve Tekin Gül gibi isimler kendisine yer buldu. Seçimi 294 oyla kırmızı liste kazanırken beyaz liste 244 oyda kaldı.

İSMİ ADAYLIK İÇİN GEÇEN GEÇGEL KAZANDI
Göksu’da iki listeyle gidilen yarışta Eski Meclis Üyesi Ercan Geçgel’in çıkardığı liste seçimi kazandı.
Geçgel'in ismi uzun süredir ilçe başkan adaylığı için geçiyor.


BORNOVA'DA ÇİFT LİSTE REKABETİ
Sandık mesaisinin yaşandığı bir başka ilçe olan Bornova'da Atatürk, Evka-4, Evka-3, Kızılay mahallelerinde çift liste ile seçime gidildi. 

ATATÜRK MAHALLESİN'DE MAVİ GÜLDÜ
Atatürk Mahallesi'nde de çift liste yarıştı. Beyaz listede Dilek Kızıl, Kemal Şanlı, Filiz Soylu, Yılmaz Yıldız gibi isimler yer alırken, mavi listede Zeki Çağın, Büyükşer Belediyesi İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Veysi Altundağ gibi isimler yer aldı.  Mavi liste 396 oyla seçimi kazandı. Beyaz liste 150 oyda kaldı.

EVKA-4'TE BEYAZ!
Evka-4 mahallesinde de çift liste yarıştı. Beyaz listede Kubilay Kaysal, Bilge İlgün, Mehmet Saygılı ve Gürhan Atmaca gibi isimlerden oluşurken, turuncu listede ise Erbay Kara, Buket Topsakal, İbrahim Karagöz, Volkan Çam gibi isimler yer aldı. Seçimi 137'ye 127'lik üstünlükle beyaz liste kazandı. 

EVKA-3’TE OLAYLI SEÇİM
Bornova’da bir başkan çift listeyle gidilen Evka-3 Mahallesi seçimlerinde kavga çıktı! Bornova Belediyesi memuru İlçe Eski Gençlik Kolları Başkanı Ömer Eşki yaşanan tartışmada İlçe Yöneticisi Mahir Polat’a yumruk attı. Polat ve yanındakiler de Eşki’ye karşılık verdi. Yaralanan Eşki ambulansla hastaneye kaldırıldı.Yarışta 2 liste de 150 oy aldı. 11 delege tek tek çekilen kurayla seçildi. 

KIZILAY'DA BEYAZ KAZANDI
Kızılay Mahallesi’nde seçimde 2 liste yarıştı. Kırmızı listede Gürcan Ceviz ve İftahar Levent gibi isimler liste başına yazılırken beyaz listede Zübeyde Çelik, Hatice Kınık, Cesim Yıldız, Nihat Kaya, Birol Çam Metin Sucu ve Kadir Kapucu gibi isimlere yer verildi. Kırmızı listeye sandıktan 120 oy çıkarken, beyaz liste 158 oy alarak seçimi kazandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası