Ege Postası
Geri

Engin'den Sertel'e ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Belediyeler Birliği'nden sonra Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette İmralı tutanakları tartışıldı. Sertel, “Batsın böyle gazetecilik” diyen Başbakan’a tepki göstererek, “Bunu halk görmeli, böyle demokrasi olmaz, böyle bir başbakanlık olmaz. Eğer batsın deniyorsa önce aynaya baksınlar. Kimin ne yapması gerektiği konusunda karar veren tek merci, halktır. Onun demesiyle basın batmayacaktır” dedi.
Engin'den Sertel'e ziyaret
Haberler / Yerel Politika
5 Mart 2013 Salı 16:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ  CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in salı ziyaretlerindeki ikinci durağı da  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel oldu. Sertel’i makamında ziyaret ederek, gazetecilerin düşündüklerini yazamadığı, ifade özgürlüğünün olmadığı bir dönemden geçildiğini söyleyen Engin şöyle konuştu:

"Ciddi bir tekelleşme var"
“ Cumhuriyet tarihinin en kritik dönemlerinden birinden geçiyoruz. Gazetecilik mesleğinin her geçen gün ekonomik ve sosyal açıdan sistemli bir şekilde zorlaştırıldığı bir dönem. Düşüncelerini özgürce yazamadığı, yazanların işini kaybettiği hatta cezaevine konarak özgürlüklerinin kısıtlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Parti olarak bizim de gazeteci milletvekilimiz tutuklu. Mustafa Balbay’ın tutukluluğunun 4. yılı Karşıyaka Çarşısı’nda, halkın da görebileceği bir etkinlik düzenleyeceğiz. Türkiye’nin ve medya tarihinin kara dönemi olarak hatırlanacak. Ciddi bir tekelleşme var.

"Siyasetçi olarak bizi ciddi şekilde endişeye sevk ediyor"
İnternet medyası ve küçük medya gruplarının da ister istemez bilerek bilmeyerek çeşitli nedenlerce ciddi erozyon ve dejenerasyon yaşadığını siyasetçi olarak gözlemlemekteyim. Bu da siyasetçi olarak bizi ciddi şekilde endişeye sevk ediyor. Gazetecinin objektif olma halkı bilgilendirme misyonu dışındaki bazı sıkıntılar yaşanıyor. Umarız medya çalışanlarının da sosyal haklarının korunduğu refah seviyelerinin yukarıya çekildiği bir dönemi yaşar. Ancak bu iktidar döneminde bunların olamayacağını görüyoruz. İktidarımızda medyayı dolayısıyla demokrasi güçlendireceğiz.”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sertel, İmralı tutanaklarını yazan Milliyet Gazetesi’nin habercilik yaptığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı şu sözlerle eleştirdi:

"Tarihe not düşecek bir olay yaşandı"
“Türkiye’de gazetecilik açısından örnek teşkil edecek ve ders olarak okutulabilecek tarihe not düşecek bir olay yaşandı. Namık Durukan çok başarılı bir gazetecilik örneği sergiledi. İmralı görüşmelerinin tutanaklarını hiçbir yorum katmadan birebir yayınlamış olmasına rağmen burada gazetecilik faaliyeti yargılanmaya başlanmıştır. Başbakan batsın bu gazetecilik derken aslında kafasındaki bütün görüşünü ortaya koymuştur. Gazetecilik varsa bu ülkede Namık Durukan ve Milliyet Gazetesi’nin yaptığı örnekle vardır.

"Onun demesiyle basın batmayacaktır"
Eğer batsın bu gazetecilik deniyorsa aslında haberleşme basın ve ifade özgürlüğünü de bizzat ülkeyi yöneten Başbakan tarafından değerlendirilmesi ortaya çıkıyor. Bence burada hassas nokta şudur. Kesinlikle bu ülkenin Başbakanı ile polemiğe girmek istemem ama Türkiye’de gazetecilerin özgürce yazabildiği basın ve ifade özgürlüğünün olduğu bir ülke olmak isteriz ama korkarım ki Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’ın Namık’ın önümüzdeki günlerde başına bir hal gelmesin. Duyduğuma göre Sazak, gazetede eşyalarını toplamış. Bu Türkiye’nin geldiği son tablodur. Gazeteciler olarak bunu halkın görmesini isteriz. Bunu halk görmeli, böyle demokrasi olmaz, böyle bir başbakanlık olmaz. Eğer batsın deniyorsa önce aynaya baksınlar. Kimin ne yapması gerektiği konusunda karar veren tek merci, halktır. Onun demesiyle basın batmayacaktır.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası