Ege Postası
Geri

Engin'den aday adaylarına sihirli kelime!

CHP Parti Okulu yerel yönetimler aday adayı eğitimi toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 2014 seçimlerinde ilk defa oy atacak genç seçmene dikkat çekti. Sihirli kelimenin ‘Gezi olayları’ olduğunu söyleyen Engin, “Rant baskısına partizanlığa yandaşlığa dur dememiz lazım. Evet binalar yıkılacak yeni planlar yapılacak. Bu planlarda otopark olacak yeşil alan olacak. 30 yıl sonrasını okuyun. Gezi olaylarına katılanlar böyle yöneticiler istiyor” dedi. Engin, AK Parti’nin İzmir’de ‘CHP’de kavga çıksın biz de birkaç ilçeyi bundan beslenerek alalım’ hesabında olduğunu buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Engin'den aday adaylarına sihirli kelime!
Haberler / Yerel Politika
28 Eylül 2013 Cumartesi 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Parti Okulu yerel yönetimler aday adayı eğitiminin beşincisi Hilton Otel’de başladı.İzmir dışında Balıkesir ve Manisa’dan da katılan toplam 250 kişilik gruba iki gün sürecek programda iletişim ve propagandanın dışında yerel yönetimlerle ilgili teorik dersler verilecek.

Toplantının açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir,yerel seçimler, AK Parti ve parti içine yönelik açıklamalarda bulundu.

YSK’NIN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

YSK’nın 1 Ocak tarihine kadar aday adaylarının seçim ofisi açmasına, broşür bastırıp dağıtmasına yasak getirmesini değerlendiren CHP İl Başkanı Engin, “YSK bir yönetmelik yayınlandı. Orada 1 Ocak’a kadar bizim de daha önce ifade ettiğimiz gibi afiş, broşür, pankartlar kanunen yasaklandı. Emniyet yetkili kılındı. Buna uyulmazsa para ve hapis cezası var. Bunu parti içi bir yarış olduğunu söylüyoruz. Bunu vatandaşa aksettirmemek gerekiyor. Binlerce kişinin 7 ay boyunca sokakta pankartlarla afişlerle olması hiç bir demokrasi de yok. Partiler, kendi üyeleri ile adaylarını belirler. Aşırı sokağa taşımak bu işi hem partiyi yıpratacaktır hem de maddi kayba neden olacaktır” dedi.


İLK DEFA OY ATACAK SEÇMENE DİKKAT ÇEKTİ

2014 yerel seçimlerinde ilk defa oy atacak genç seçmen ile Bütünşehir Yasası ile birlikte ilk defa Büyükşehir için oy kullanacak 9 ilçedeki seçmene dikkat çeken Engin, “İzmir’de hayatında ilk kez oy kullanacak 400 bin insan var. Bütünşehir Yasası çıktı. İzmir’in 600 köyü ve beldeleri hem büyükşehir için oy kullanacaklar hem de yeni bağlanan 9 ilçede hayatında ilk kez köylüler büyükşehir için oy verecek. Bu da ilk olacak. Burada 300 bin seçmenden bahsediyor.Gezi olayları…Sihirli kelime bu. Bu her şeyi etkileyecek. Başbakan Erdoğan’dan bu süreci iyi değerlendirmesini beklemiyoruz. Çünkü Erdoğan artık yeni Türkiye’yi değil eski Türkiye’yi temsil ediyor. 5 yılda AKP Türkiye’yi AB’ye sokacaktı, Türkiye’ye demokrasi gelecekti, Türkiye’deki kentler kalkınacaktı, ekonomiye istikrar gelecekti…Hiçbiri olmadı” diye konuştu.

RANAT DUR DEMEMİZ LAZIM
Geçmiş yıllarda görev yapan vali ve belediye başkanlarının bugünkü gençlere biz özür borcu olduğunu söyleyen Engin, “ Yeni dönemlerde sizler görev alacaksınız aynı şeyleri mi yapmayı düşünüyorsunuz. ‘30-40 yıl sonra yıkalım mı diyeceğiz. Rant baskısına partizanlığa yandaşlığa dur dememiz lazım. Evet binalar yıkılacak yeni planlar yapılacak. Bu planlarda otopark olacak yeşil alan olacak. 30 yıl sonrasını okuyacaksınız. Gezi olaylarına katılanlar böyle yöneticiler istiyor. İzmir yeniden tasarlanması lazım. Bir mahallede yapılacak olumlu planlar kentin tamamına değer katacak. İzmir tarım ve hayvancılık şehri. Çevre önemli. Nehirlerimizi korumadan tarım yapamayız. Bereketli ovaları apartman yapacağız zaten pamuk para etmiyor diyemeyiz. O topraklar bize yıllar önce miras bırakıldı. O bizim vicdan ve namus borcumuz. Elinizdeki yetkiyi doğru kullanacaksınız ” dedi.

15 BİN ÜYEMİZ HAZIR
Seçmenin kendilerini izlediğini bu yüzden doğru adımlar atmaları gerektiğini ifade eden Engin, “ 3 milyon 50 bin seçmenimiz var. 1 milyon 540 bin kadın 1 milyon 510 bin erkek seçmenimiz var. İzmir’de 10 bin sandığımız var. Bu sandıklara sahip çıkıyoruz. En az 15 bin üyemiz sandıklar için hazır. Gençlik ve kadın örgütlerimiz dinamik. 30 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerimize uyumlu, iş odaklı, hizmet odaklı bir çaba sarf ediyoruz. Bu çabayı sürdürmemiz gerek. Yerel seçimde 30 ilçe ve büyükşehir’i kazanmamız gerekiyor. Yüzde 50-60 oranda kazanacağımıza inanıyoruz. Seçim çalışmalarına problem çözmeye en zordan başladık. Mart ayında başladık. 4oo köyümüzü ziyaret ettik. Kasım sonuna kadar 200 köye daha gidip tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

AKP KAVGA ÇIKSIN HESABINDA

Engin, İzmir’in karanlığa, diktatöryel düşünceye yağmaya tahammülü olmadığını belirtirken şöyle devam etti; “ İzmir zaten karanını verdi. AKP bizden kavga bekliyor. Ama bilmedikleri bir şey var CHP eski CHP değil. Kendi çıkarını toplumun çıkarını önünde tutmayan, kendine değil kentine çalışan insanların olduğu bir partiyiz. AKP, CHP’de ‘kavga çıksın biz de birkaç ilçeyi bundan beslenerek alalım’ hesabında…2009’da Bayındır’da olduğu gibi...2014’te buna müsaade etmeyeceğiz”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası