Ege Postası
Geri

Hotar, Paris'teki terör saldırısını yorumladı: Söylediklerimize geliyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar partisinin Kemalpaşa teşkilatının düzenlediği ‘Birlik, Beraberlik ve Teşekkür’ yemeğine katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda teşkilat Hotar'ı sevgi seli ile karşıladı” dedi. Hotar, Paris'teki terör saldırısını yorumladı:
Hotar, Paris'teki terör saldırısını yorumladı: Söylediklerimize geliyorlar
Haberler / Yerel Politika
15 Kasım 2015 Pazar 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Genel seçimlerin ardından ilçe ziyaretlerine hızla devam eden Hotar, ziyaret ettiği tüm ilçelerde coşkuyla karşılandı. Teşkilat mensuplarının yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan Hotar, 12 yıl öncesindeki Türkiye ile 7 Haziran’ın Türkiye’sine baktığımız zaman aradan mukayese kabul edilmeyecek kadar yeniliklerin olduğunu belirterek, “Eğer Türkiye’nin kazanımları devam etmeyecek, anaların gözyaşları dinmeyecek, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmayacaksak bunca sarf edilen emeğin bir anlamı yoktu. AK Parti ailesi olarak bizler  bir şey yaptıktan sonra unutan devamını getirmeyen, verdiği sözleri tutmayan, vefa göstermeyen bir ekibin mensupları değiliz. Tam tersine yapılan iyilikleri, güzellikleri unutmayan, verilen sözleri tutan tutamayacağı sözü vermeyen ekibin mensubuyuz. Hepimizin birer AK Partili olarak en belirgin özelliklerimiz bunlar, bunlarla da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.



AK Parti’den önce 2 şey eksikti
AK Parti’den önce ülkede eksik olanların birinin istikrar diğerinin de siyasetçiye güven olduğunu dikkat çeken Hotar, “İnsanlar siyasetçi olduğunu söylemekten kaçınır hale gelmişti. Her topluma her kuruma Türkiye’nin her bir metrekaresine rahatlıkla gidemez hale gelmişti. Ülkemizin gelişimine katkıda bulunmuş tüm siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. Birde ülke gerçeği vardı. IMF’in kapısında randevu almak için nöbet tutan, bizzat siyasetçilerin tanımıyla 5 Cent’e muhtaç olan bir ülke vardı. 600 yıl dünyada hüküm sürmüş imparatorluğun torunları olarak, Cumhuriyetin çocukları olarak bunlara layık değildik. AK Parti iktidarıyla bir kez daha bunları gündeme getirdik. Biz adeta geçmişinden utanılır hale getirilmiş bir çocukluk dönemi yaşadık. Ama şimdi dünyada örnek gösterilen kazanımlara sahip bir ülkenin vatandaşlarıyız. Buraya da insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 24 saat yetmezse 25. Saati bulun diyen başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile geldik” diye konuştu. 
 
Dünya liderleri yıllar önce söylediklerimize geliyorlar
Paris’te yaşanan menfur terör saldırısını lanetleyen Hotar, “Paris’te yaşanan terör saldırısı yıllar evvel bizim devlet büyüklerimizin dile getirdiklerinin uzantıları. Terör her ülkede, kime yapılırsa yapılsın karşı durmak gerekir. Nereden gelirse gelsin terör terördür. Bunun yıllar önce Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi. Şimdi tüm dünya liderleri bizim yıllar evvel söylediğimiz noktaya yeni yeni gelme aşamasındalar” dedi.



Delican’dan teşkilata önemli mesaj
Ziyaretinde Hotar’a eşlik eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kemalpaşa’nın gurur duydukları ilçelerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak tüm teşkilata teşekkür etti. Teşkilata, siyaseti parti içerisinde değil dışarıda yapacağız mesajı veren Delican, “Parti içerisinde siyaset yapmayacağız. Parti içerisinde siyaset yaparsak, parti içine ufacık bir fitne girerse o partiler tarihte hep çürüyüp kaybolmuştur. Siyasi parti mezarlığına bakın hepsi ne zamanki kişisel menfaatler ortaya çıkmış o zaman yok olmuşlardır. Bizim son sloganlarımızdan birisi ‘Sen Ben Yok Türkiye Var’ AK Partimizi anlatan en güzel sloganlardan bir tanesi. Bizim derdimiz mazlum sesi birliğin, beraberliğin öncüsü olmak” diye konuştu.
 
Sizin iç sorununuz diyenler şimdi Türkiye haklıymış diyorlar
Fransa’da çok büyük bir terör katliamı yapıldığını ve herkesin canın yandığını belirten Delican, şunları söyledi; “İnsanların öldürülmesi hiçbir suretle bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. Saldırıda hayatını kaybeden insanları hunharca katlettiler. Biz Ankara’da, Suruç’ta aynısını yaşadık. Terör belasıyla uğraşıyoruz, büyük bir mücadele veriyoruz. Batı bunlara hep göz kapattı. Biz terörle mücadele ederken sizin iç meseleniz dediler. Bizim iç işlerimize istedikleri zaman karıştılar. Bunları söylememin nedeni Suriye’de 2 buçuk milyon insana bakıyoruz. Helali hoş olsun onlar bize Osmanlının, ecdadımızın emanetleridir. Bu topraklarda yaşamış insanlardır. Biz kapımızı çalana kapımızı kapatmayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle bu insanlara sahip çıktık. Bu kardeşlerimizi sahiplendiğimizde sizin sorununuz diyorlardı. Ne zaman ki Avrupa sınırlarına dayandılar, Türkiye’ye haklıymışsınız bu sorun hepimizinmiş demeye başladılar.”

Bu kimin zafiyeti
Terör çok büyük canlar aldığını ekleyen Delican şöyle devam etti; “Türkiye’de bombalar patladığında sizin istihbaratınız çalışmıyor mu diyenler… Sizin istihbaratınız çalışmıyor devletin zafiyeti var dediler. Şimdi soruyorum. Paris’in göbeğinde böyle büyük bir patlama gerçekleşti bu kimin zafiyet? Bunu dünyadaki bütün masum milletler soruyor. Terörün kesinlikle hiçbir tutulur tarafı olamaz. Biz terörü birlikte bitirelim, dediğimizde bize kapıyı kapatanlar Türkiye’ye yanaşmak için ellerinden geleni yapıyorlar.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası