Ege Postası
Geri

Kapalı toplantıları basına vermek...

Parti Meclisi'nde 'Mısır'la ilgili sözlerinin basına yansıması CHP'li Birgül Ayman Güler'i kızdırdı. Güler resmi Twitter hesabına "Partilerin kapalı toplantılarını basına vermek siyasal suçtur. bunu bir yoldasini hedef kılmak için yapmak ahlaki ve siyasi suçtur" diye yazdı
Kapalı toplantıları basına vermek...
Haberler / Yerel Politika
7 Temmuz 2013 Pazar 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- CHP içinde ulusalcılar ve yenilikçiler arasındaki çekişme ve rekabetin dozu yerel seçimler yaklaştıkça daha da artmaya başladı. Yerel seçim aday adaylığı belirleme sürecinin masaya yatırıldığı kritik Parti Meclisi toplantısının basına kapalı bölümünde yaşananların basına sızdırılması, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'i kızdırdı. Güler'in 'Mısır'daki darbe deseklenmelidir' yönündeki sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki gelmiş ve Kılıçdaroğlu'nun "Darbe kimden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, demokrasilerin önündeki en ciddi engeldir; darbe darbedir” dediği öğrenilmişti.
BASINA KİM SIZDIRDI'
Ulusalcı çıkışlarıyla dikkati üzerine çeken Birgül Ayman Güler, resmi Twitter hesabı üzerinden PM'de yaşanan süreçle ilgili düşüncelerini kaleme aldı. Güler ardı ardına attığı iki twett de, önce 'el altı bilgiyi haber yapmak habercilik değildir' sözleriyle isim vermeden haberi kaleme alan Hürriyet gazetesinden Okan Konuralp'i eleştirdi, ardından ikinci tweetle "partilerin kapalı toplantılarını basına vermek siyasi suçtur" sözleriyle bir anlamda haberi de doğrulamış oldu. Güler'in sert tepkisinin hedefinde PM'de yaşananları sızdıran CHP'li arkadaşları vardı. Güler yine isim vermeden "bunu bir yoldasini hedef kılmak için yapmak ahlaki ve siyasi suçtur" sözleriyle kırgınlığını dile getirdi.

PM'DE GÜLER KRİZİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TETİKÇİ AKP BASININA HİZMETÇİLİK OLUYOR!

Güler "bu siyaset tarzı "yuksek" siyaset yapana yakışmıyor. Bununla işbirliği gercek basına yakışmıyor; Tetikçi AKP basınına hizmetcilik oluyor. Siyaset ve basın etiğini ezip gecen bir "haber"i esas alarak tavırli yorum"culuk gazetecilik değildir. "kadro siyaseti"ne ortakliktir" tweetleriyle tepkisini dile getirdi. Güler Mısır'la ilgili yorumunu ise "Mısır'a gelince... AKP'nin ideolojik hegemonyasına teslimiyeti kırıyoruz. Görüşümüzü "AKP'nin sorularına cevaplar"la oluşturmayacağız!" sözleriyle değerlendirdi.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası