Ege Postası
Geri

Karabağ: Bütçeyi rantabl kullanıyoruz

Kuruluşundan bu yana maaş ödeyememeye bağlı iş bırakma eylemiyle karşı karşıya kalmayan Bayraklı Belediyesi’nde Başkan Hasan Karabağ, “Bütçeyi kullanırken çalışanların ücretlerini bir kenara ayırıp kalanın üzerinde tavır koymak gerek. Belediye de çalışanın ücreti yokmuş gibi davranırsan ödeyemezsiniz. Cari harcamaları minimuma indirmek için doğrudan teminleri yok noktasına getirdik. Bütçeyi rantabl kullanıyoruz. Önce çalışanın ücreti”dedi.
Karabağ: Bütçeyi rantabl kullanıyoruz
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Mayıs 2014 Cuma 09:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Son dönemlerde belediyelerde personel maaşlarının ödenmemesi nedeniyle iş bırakma eylemleri artarken, bugüne kadar maaş ödenmemesine bağlı iş bırakma eylemiyle karşı karşıya kalmayan Bayraklı Belediyesi’nde Başkan Hasan Karabağ’dan ‘öğüt’ niteliğinde açıklamalar geldi.

CARİ HARCAMALARI MİNUMUM İNDİRDİK
Bütçeyi kullanırken çalışanların ücretlerini bir kenara ayırıp kalanın üzerinde tavır koymak gerektiğini ifade eden Karabağ, “ Belediye de çalışanın ücreti yokmuş gibi davranırsan ödeyemezsiz. Önce çalışanın ücreti… Biz son 6 aydır cari harcamaları minimuma indirmek için doğrudan teminleri yok noktasına getirdik. Bütçeyi rantabl kullanıyoruz. Ayağını yorganına göre uzatacaksın. Gelen gelirlerine karşılık nasıl harcayacağını planlaman gerek. Biz de borçlanmada fazla yok. Borç ne kadarsa gelir de en az o kadar. Bayraklı’da maaş krizi yaşamak istemiyoruz. İlçede çöpler iki gün toplanmazsa olay olur. Bir mahallenin kilit parke çalışmasını 6 ay sonra yapsan da olur. İşçiye maaşı veremediğin zaman çöpler toplanmıyorsa hayatı etkiler” dedi.

YÜZDE 15’LERDE OLMASI GEREK!
İller bankasından gelen paradan Büyükşehir’e giden oranın yüzde 40 yerine yüzde 15’lerle sınırlanması gerektiğini söyleyen Karabağ, “ Böyle olursa belediyelere ekstra girdi demek. O zaman belediyeler de hiçbir sıkıntı olmaz” dedi.



 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası