Ege Postası
Geri

Tarihi çarşıda Tarihi iftar

Kemeraltı Çarşısı’nda Konak Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğiyle bin 500 esnaf ve vatandaş hep birlikte oruç açtı
Tarihi çarşıda Tarihi iftar
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2013 Cuma 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Konak Belediyesi ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği işbirliğinde Kemeraltı Çarşısı’nda iftar yemeği düzenlendi. Bin 500 kişiyi aynı sofrada buluşturan iftarda, Kemeraltı esnafı Konak’tan Türkiye’ye dostluk ve dayanışma mesajı gönderdi. Türkiye’nin en eski ve en büyük açıkhava alışveriş merkezi olan Kemeraltı Çarşısı’nda iftar coşkusu Konak Belediyesi farkıyla yaşandı. 
Milli Kütüphane Caddesi üzerinde kurulan sofrada bir araya gelen esnaf ve vatandaşlar önce iftar saatinin gelmesini bekledi, sonra hep birlikte belediyenin ikramı, Ramazan’ın geleneksel tadı hurma ile oruç açtı. Konak Belediyesi’nin hazırladığı çorba, pilav, sebzeli et sote, pilav ve tatlıdan oluşan zengin ve sağlıklı iftar sofrasında yemek ve muhabbetin tadı birleşti.

Her gün kentin farklı bir noktasından İzmirlilerle oruç açan ve toplumu aynı sofrada birleştirerek sevgi, kardeşlik ve dayanışmaya vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:
“Ramazan ayı sadece oruç tuttuğumuz değil, aynı zamanda birlik, beraberlik, dayanışma, yardım duygusunu da taçlandırdığımız bir süreç. Onun için çok önemsiyorum ve kentin her noktasında yurttaşlarımızla iftar coşkusu iftar şenliği yaşıyoruz. Çünkü iftarı gerçekleştirirken aynı zamanda dostlukları da geliştiriyoruz. Birçok yurttaşımıza Ramazan ayı süresince yardımlarda bulunmaya çalışıyoruz. Yine farklı semtlerimizde iftarlar düzenleyerek kardeşliği, sevgiyi, dostluğu taçlandırmaya çalışıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası