Ege Postası
Geri

CHP'li Günaydın: Hukukunu da, meclis kararını da dinlemiyoruz

İzmir’de Konak Halkevi’nin açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Eğer toplumsal meşruiyet sorununu aşamadıysan hukukunu da, meclis kararını da dinlemiyoruz." dedi.
CHP'li Günaydın: Hukukunu da, meclis kararını da dinlemiyoruz
Haberler / Yerel Politika
30 Eylül 2013 Pazartesi 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Konak Halkevi'nin açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Sezgin Tanrıkulu ile birlikte CHP İzmir il Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Özer ve davetliler katıldı. Tören’de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları atıldı.

Halkevleri Çocuk Korosu’nun söylediği şarkıların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın konuşma yaptı. Türkiye'de Gezi olaylarıyla beraber yeni bir sayfa açıldığını belirten Günaydın, "Ben buna Taksim direnişi, gezi direnişi demiyorum. Çünkü Türkiye'nin tamamında sokakları doldurduk. Haziran ayını Türkiye'nin direniş tarihine altın harflerle yazdırdık. Biz artık sokakları ve meydanları özgür bir memlekete istiyoruz. Dinci faşist çarpık kapitalist kan emiciler ne kadar vites büyütürse Türkiye'de sokaklar ve meydanlar o kadar çok özgür olacak." dedi.

Türkiye'de hakların teker teker insanların elinden alındığını söyleyen Günaydın, "Bize 'direnmeyin, kanun çıkardık' diyorlar. Eskiden bunlara inanan bir toplum vardı. Şimdi diyoruz ki, eğer toplumsal meşruiyet sorununu aşamadıysan hukukunu da meclis kararını da dinlemiyoruz. Bütün mesele budur." diye konuştu. (CİHAN)



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası