Ege Postası
Geri

Gericiliğe karş direnç noktamız...

“Sporda, sanatta, siyasette, sokakta; yaşamın her alanında, kadının olduğu her yerde birlik ve dirlik var”
Gericiliğe karş direnç noktamız...
Haberler / Yerel Politika
29 Eylül 2013 Pazar 12:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler seçim bölgesinde gerçekleştirdiği ilçe, köy ve örgüt çalışmasını Bostanlı Kadın Danışma Merkezinde sürdürdü.
Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezi etkinliklerinde görev alan kadınlar tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Güler, kadınlar ile sohbet edip görüş ve önerilerini dinledi. Toplantıda kadını eve kapatmaya, dışarı çıkanın da kendisini kapamaya zorlayan AKP gericiliğine karşı koyulur direnmek görevimiz diyen Güler, Kadın Danışma Merkezi çalışmaları hakkında bilgi aldı.
“Danışma Merkezi gericiliğe karşı direnç merkezi”
Kadın Danışma Merkezinde kadınlarla bir araya gelen Güler, “kadın danışma merkezleri sağladıkları destek ve danışmanlık hizmetleri ile kadınlara nefes aldırıyor” dedi. Kadının toplumsal yaşamdaki yerine değinen Güler, nüfusun yarısını oluşturan kadınların üretimden ve toplumsal yaşamdan uzak tutulmasının ülke için kayıp olduğunu belirterek; “Cumhuriyet kadını yurttaş statüsüne yükseltti. Erkekle eşitledi. Daha mesafe almak gerekirken, AKP gericiliği kazanımları silmeye girişti. Şimdi kadın haklarını ilerletmek görevimiz iki kulaç geri düştü. Eldeki kazanımlar geri alınmasın diye de mücadele etmek zorunda kaldık. Bu gericilik önce kadınları vuruyor. O yüzden de mücadelemizin ön saflarında kadınlar yer alıyor. Bu merkezler kadını güçlendirerek gericiliğe karşı direncimizi artırıyor” dedi.
“Tüm Türkiye'de örnek alınmalı”
Karşıyaka Belediyesi’nin Kadın Danışma Merkezleri uygulamasının tüm Türkiye'de örnek alınarak yaygınlaştırılması gerektiğine değinen Güler, "kıyıya köşeye değil, böyle kentin ortasına danışma mekanı, yaptığı işlerden önce daha yeri bakımından adeta bir meydan okuma. Mekanıyla, anlayışıyla, çalışma sistemiyle yaygınlaştırılması için çaba göstermemiz gereken bir örnek burası” dedi.
Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara hukuksal sorunlar, sağlık ve ana sağlığı sorunları, psikolojik destek, sosyal yardımlaşma ve sünnet törenleri, çocukların dileklerini gerçekleştirme odaklı çalışmalar yürütüldüğünü belirten Güler, “görevliler ‘Türkiye’nin yüz karası’ diye nitelendirdikleri aile içi şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara yardım eli uzatıyorlar dedi.
Merkez’de çalışan kadınların çalışmalarını cankurtaran simidi gibi yaşama tutunmayı kolaylaştırma işi diye nitelendiren Güler, “dayanışma insanoğluna özgü, insani değer ve davranışlar içinde belki de en güzeli. Dayanışma, hem kendimize hem diğerlerine karşı yüksek sesle yalnız olmadığımızın açık ilanı. İnsanın yüreğini kanatlandırmanın belki de tek yolu” diyerek emek verenlere İzmir halkı adına teşekkür etti.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası